Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η Ορχήστρα Κλασσικής Αραβικής Μουσικής “Al Mahabba”

την Κυριακή 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 στις 10.00μμ στην art gallery café, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ, 16673    210 8958866
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.


Συμπληρώνοντας τον 8ο χρόνο τους στον Μουσικό κόσμο της Αραβικής μουσικής, οι AL MAHABBA (Αγάπη στα Ελληνικά), μοιράζονται μαζί σας όλη την διαδρομή του ταξιδιού. Περνώντας από την έρημο και τα κανάλια του Νείλου της Αιγύπτου, τα καμαρωτά σοκάκια της Τυνησίας, από αργυροστολισμένες και γεμάτες αρώματα αγορές της Συρίας, ως τους ψαράδες μαργαριταριών του Π. Κόλπου, σας κάνουν συνοδοιπόρους τους.
Τα όργανα που χρησιμοποιούν  οι Al Mahabba κυμαίνονται σε ανάλογο  ύφος με το ρεπερτόριο του συγκροτήματος. Το ούτι (αραβικό λαούτο), το νέυ (πνευστό  από καλάμι) και το κανονάκι δένουν με τους ήχους του τσέλου (ένα «δυτικό» όργανο που αποτελεί αναπόσπαστο πλέον τμήμα της αραβικής ορχήστρας) και των παραδοσιακών κρουστών. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Σύριος τραγουδιστής Nabil Al Sayeg, που είναι γνώστης  της Βυζαντινής μουσικής και μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας. Αντίστοιχα, οι Έλληνες μουσικοί του συγκροτήματος, έχουν μελετήσει σε βάθος την αραβική μουσική με σημαντικούς δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι Al Mahabba έχουν συνεργαστεί με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη, τόσο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, όσο και στη μεγάλη συναυλία που έδωσε τον Νοέμβριο ο συνθέτης στο θέατρο Παλλάς.

Χάρη στην θετική ανταπόκριση  και υποστήριξη του κοινού που  συμμετέχει στις εκδηλώσεις τους, οι Al Mahabba στοχεύουν στη προβολή και  διάδοση της αραβικής μουσικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα, στην γνωριμία και δημιουργία δεσμών αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών της Μεσογείου.
Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά  του συγκροτήματος, με τίτλο “Al Mahabba”, τη παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει ο καταξιωμένος σολίστας στο ούτι, συνθέτης και τραγουδιστής Haig Yazdjian.
Τους "Al Mahabba" , αποτελούν  οι: Nabil Al Sayeg-τραγούδι, Περικλής Παντολέων-ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος-νέυ, Μάνος Επιτροπάκης-τσέλλο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...