Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

DIMITRI VASSILAKIS swings for Christmas!

Aγαπημένα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι: Nat King Cole, Dean Martin, Bing Crosby, Frank Sinatra, Diane Krall, Tony Bennett, καθώς και γνωστά standards της τζαζ.

Ο συνδυασμός τραγουδιστή/σαξοφωνίστα στον Δημήτρη Βασιλάκη καθώς και τα βραβευμένα άλμπουμ του και οι εμφανίσεις του στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, δίνουν την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία, που απαιτείται ειδικά για αυτό το εορταστικό πρόγραμμα.

Το σχήμα για το εορταστικό πρόγραμμα αποτελείται από: τύμπανα, κοντραμπάσο, πλήκτρα, σαξόφωνο/φωνή & special guest με την υπέροχη, ζεστή και αισθησιακή μαύρη φωνή της, η Juliet Kelly από το Λονδίνο.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ένας διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός.

Έχει ηχογραφήσει 4 άλμπουμ για την ιστορική τζαζ εταιρεία Candid Records με έδρα την Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Το άλμπουμ Daedalus Project- Labyrinth (2002) ψηφίστηκε 2ο τζαζ άλμπουμ της χρονιάς και άλμπουμ του μήνα Μαρτίου για το BBC.

Το νέο άλμπουμ «Across the Universe» ηχογραφήθηκε στην Νέα Υόρκη με συμμέτοχες κορυφαίων τζαζ μουσικών από όλες τις Ηπείρους και κυκλοφορεί σε επετειακή έκδοση για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Candid Records.

Έχει παίξει στα πιο γνωστά κλαμπ, αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ ανά τον κόσμο: Birdland New York, Yale, Natural History Museum Washington DC για το Smithsonian Institute and Jazz appreciation month, Onassis Cultural Centre New York, Sweet Rhythm και Zinc New York, London Jazz Festival Royal Festival Hall, South Africa Tour και σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, ενώ από τον διεθνή τύπο έχει χαρακτηριστεί ως Έλληνας θεός της τζαζ

Έχει παίξει και ηχογραφήσει μεταξύ άλλων με τους: Jeff "Tain" Watts, Dave Liebman, Marc Johnson, Abdullah Ibrahim, Essiet Essiet, Jamie Cullum, Adam Nussbaum, Theodosii Spassov, Ralph Peterson, Andy Sheppard, Milcho Leviev, Ron Affif, Juliet Kelly.

Έχει παίξει στο Προεδρικό Μέγαρο για 2 Έλληνες Προέδρους Δημοκρατίας και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, Δελφικούς Αγώνες, Αθήνα 2004, Φεστιβάλ Δ. Αθηναίων, Fringe Festival, ενώ πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο Λυκαβηττού, Ηρώδειο, Θέατρο Παλλάς, Αίθουσα Παρνασσός, Τεχνόπολη κλπ.

Παρουσίασε 2 ετήσια τηλεοπτικά προγράμματα, στην ΝΕΤ και 3ο πρόγραμμα με τίτλο «jazz club» και στο κανάλι SEVEN7 με τίτλο «all that jazz», καθώς και συνεντεύξεις και άρθρα για το BBC Radio 3-London Jazz Festival καθώς και για αρκετούς Ελληνικούς και διεθνείς σταθμούς παγκοσμίως.

Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Μακεδονίας, ενώ έχει παρουσιάσει εργαστήρια/σεμινάρια/διαλέξεις σε φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού: Queens, Skidmore, DePaul, Royal Academy Of Music in London, Paris Conservatoire.

Συνεργάζεται με την εταιρία αυτοκινήτων Bentley και παράγει το 1ο από τα “Bentley Music Collection” albums.

art gallery café

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ, 16673 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.asp www.myspace.com/artgallerycafe  www.mytheatro.net www.tragoydia.net

Special Event €20
DIMITRI VASSILAKIS swings for Christmas!
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...