Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Park Hotel: Εκεί που η γεύση συναντά την πολυτέλεια

Όταν πρωτολειτούργησε το ξενοδοχείο Park στην Αθήνα, δανείστηκε το όνομά του από το γειτονικό πάρκο του "Πεδίου Άρεως", στο οποίο βλέπουν τα περισσότερα δωμάτια του. Το 2011, 35 χρόνια μετά, γιορτάζει την "αναγέννηση" του σε ύφος "urban nature". Μετά από 1 χρόνο ανακαίνισης όλων των χώρων του, το ξενοδοχείο με νέα πλέον nature chic ταυτότητα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

Αποτελεί αισθητική έκπληξη για την πόλη της Αθήνας, αφού πρώτη φορά ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης μας επιλέγει να ξεφύγει από το συμβατικό στυλ και τολμά ολική ανατροπή, συνδυάζοντας επιτυχώς την αρχιτεκτονική, το design και την τέχνη με κεντρικό θέμα... τη φύση! 

Το όλο εγχείρημα οφείλεται στην τόλμη της νέας γενιάς της οικογένειας Δεβερίκου και στη φαντασία των Αρχιτεκτόνων-Σκηνογράφων Γιώργου Γαβαλά & Γιάννη Μουρίκη, οι οποίοι πετυχαίνουν με εντυπωσιακό τρόπο να φέρουν το πάρκο μέσα στο... Park!

Η αλήθεια είναι πώς το αναγεννημένο Athens Park Hotel ζει και αναπνέει παράλληλα με το πάρκο, είναι η συνέχεια του και βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με αυτό. Έχει μετατραπεί σε μια ζωντανή "θεατρική σκηνή" με πρωταγωνιστή την ίδια τη φύση... τα δέντρα, τα φύλλα, το πράσινο, τον ήλιο που μπαίνει φυσικά στον χώρο και συνοδεύει όλους εμάς που το επισκεπτόμαστε.
Η μοναδική αυτή παράσταση συνδυάζεται με την "εκλεπτυσμένη πολυτέλεια" που συναντά κανείς στους νέους χώρους του.

Το Gallo Nero, ένα all day café-bar-restaurant, μας υποδέχεται με θέα στο πάρκο για να δοκιμάσουμε γνήσιες ιταλικές γεύσεις και επιλεγμένα κρασιά από την Τοσκάνη, τη γενέτειρα του σεφ Gian Luca Barlucchi, γνωστού από το μυκονιάτικο "Bandanna". Εδώ θα βρείτε το περίφημο "Calzone Dolce", την πιο γλυκιά πίτσα σοκολάτα στην πόλη! Το έργο τέχνης του Στέλιου Διαμαντά με τίτλο "Park Life" που διακοσμεί το bar, αποτελείται από φιγούρες - εικόνες του πάρκου και τονίζει την art φιλοσοφία του ξενοδοχείου.

Αν όμως κάποιος από εμάς προτιμάει χαλάρωση, τζάκι, καφέ και ένα γρήγορο σνακ ή γλυκό, τότε κάνει μια στάση στο πραγματικά μοναδικό "Oak Room" Lounge Café, με σκηνικό από αληθινούς κορμούς δέντρων, που μοιάζει σαν κάποιος να πήρε ένα κομμάτι του πάρκου και να το έβαλε μέσα στο ξενοδοχείο.

Στον τελευταίο όροφο, με θέα όλη τη φωτισμένη Αθήνα, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, βρίσκεται το πολυβραβευμένο με "Χρυσό Σκούφο" bar-restaurant "St'Astra", που λειτουργεί ξανά ως "St'Astra East" με χαλαρή lounge ατμόσφαιρα, απολαυστικά κοκτέιλ και ιδιαίτερες multi ασιατικές γεύσεις. Έκπληξη αποτελεί το πιο πανοραμικό sushi bar της πόλης που επιμελείται ο σεφ Christian Robert.

Athens Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, 10682 Αθήνα
www.athensparkhotel.gr E-mail: info@athensparkhotel.gr
τηλ. 210-8894500, Fax 210-8238420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...