Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Οι σκούρο albo στην Αρχιτεκτονική

Οι σκούρο albo σας περιμένουν στην Αρχιτεκτονική σε ένα μοναδικό live μαζί με τον Στέργιο Νταουσανάκη!!!

Τον Στέριο Νταουσανάκη συνοδεύουν οι:
ΛΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ(ΦΩΝΗ),
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΛΤΡΟΥΜΙΔΗΣ(ΠΛΗΚΤΡΑ),
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΤΥΜΠΑΝΑ),
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ(ΗΛ.ΚΙΘΑΡΑ),
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ(ΜΠΑΣΟ),
ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΡΚΑΚΗ(ΒΙΟΛΙ).

σκούρο για την αντίθεση albo για την μοναδικότητα.
Πως ξεχωριστές μονάδες γίνονται σύνολο και πως το σύνολο γίνεται μονάδα;
Η Πολυξένη στο βιολί, ο Λεοντής στο φλάουτο και τα πλήκτρα, ο Χρήστος με τζαζ επιρροές στα τύμπανα, ο Γιώργος να σολάρει με την ηλεκτρική του, ο Λουκας να εναλλάσσει την ακουστική με το μπάσο, η Ελίζα να μας ταξιδεύει με την φωνή της και Θανάσης να μας χαρίζει ξεχωριστές μουσικές διαδρομές με την φωνή του και τις συνθέσεις του. τέλος η Σάσα στα πλήκτρα ενορχηστρωτής του όλου εγχειρήματος!

Ο καθένας φορέας της δικής του ιστορίας, με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες ανά την Ελλάδα και με παράλληλους δρόμους σε συγκροτήματα ως επί το πλείστον της δυτικής Αττικής (επιρροές , n-orasis, Β-trayed, κρυμμένες πτυχές κ.α.) βρήκαν κοινό τόπο τις μουσικές αναζητήσεις και μας χαρίζουν μοναδικές ενορχηστρώσεις «έντεχνων» ελληνικών και ξένων κομματιών. Η δική τους ταυτότητα προσδιορίζεται από τις συνθέσεις του Γιώργου Καραγιάννη.
τα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά κι έπεται συνέχεια!

Σκούρο albo σε ελεύθερη απόδοση είναι το σκοτεινό/βαθύ λευκό, με μια πιο προσεκτική ανάγνωση το λατινογενές «scuro albo» εκφράζει την αντίθεση μαύρου λευκού ενώ σαν έκφραση «θολός πίνακας» αποτυπώνεται στην καλλιτεχνική ορολογία και εκφράζει τεχνοτροπία σε καμβά. Albo και το γνώρισμα μιας εξαιρετικά σπάνιας φυλής υπό διωγμό λόγω διαφορετικότητας. Μια διαφορετικότητα που εδώ εκφράζεται στην μελωδία, μια διαφορετικότητα που δεν διώκεται αλλά επιδιώκεται μέσα από μουσικές αναζητήσεις μελωδιών κρατώντας μια εκούσια ισορροπία μεταξύ ηλεκτροακουστικών και ακουστικών οργάνων.


Παρασκευή στις 10:30 μ.μ.Αρχιτεκτονική στο Γκάζι
Ελασιδών 6 , δίπλα στον ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...