Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

σκούρο albo στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι!

Οι σκούρο albo ανοίγουν την Παρασκευή 10/09/10 την Αρχιτεκτονική στο Γκάζι!!! Mια μοναδική βραδιά στο αγαπημένο  μουσικό στέκι για !

σκούρο για την αντίθεση albo για την μοναδικότητα… το νέο μουσικό σχήμα που θα ταράξει τα νερά!

Πως ξεχωριστές μονάδες γίνονται σύνολο και πως το σύνολο γίνεται μονάδα;

Ένα άθροισμα εραστών της μουσικής! Η Πολυξένη Μιγκούλη στο βιολί, ο Λεοντής Κουκής στο φλάουτο και τα πλήκτρα, ο Χρήστος Κουκής με τζαζ επιρροές στα τύμπανα, ο Γιώργος Καραγιάννης να σολάρει με την ηλεκτρική του, ο Μιχάλης Κουρνιώτης να εναλλάσσει την ακουστική με το μπάσο και η Ελίζα Μιγκούλη να μας ταξιδεύει με την φωνή της.

Ο καθένας φορέας της δικής του ιστορίας, με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες ανά την Ελλάδα και με παράλληλους δρόμους σε συγκροτήματα ως επί το πλείστον της δυτικής Αττικής (επιρροές , n-orasis, Β-trayed, κρυμμένες πτυχές κ.α.) βρήκαν κοινό τόπο τις μουσικές αναζητήσεις και μας χαρίζουν μοναδικές ενορχηστρώσεις «έντεχνων» ελληνικών και ξένων κομματιών.

Η δική τους ταυτότητα προσδιορίζεται από τις συνθέσεις του Γιώργου Καραγιάννη τα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά κι έπεται συνέχεια!

Σκούρο albo σε ελεύθερη απόδοση είναι το σκοτεινό/βαθύ λευκό, με μια πιο προσεκτική ανάγνωση το λατινογενές «scuro albo» εκφράζει την αντίθεση μαύρου λευκού ενώ σαν έκφραση «θολός πίνακας» αποτυπώνεται στην καλλιτεχνική ορολογία και εκφράζει τεχνοτροπία σε καμβά. Albo και το γνώρισμα μιας εξαιρετικά σπάνιας φυλής υπό διωγμό λόγω διαφορετικότητας. Μια διαφορετικότητα που εδώ εκφράζεται στην μελωδία, μια διαφορετικότητα που δεν διώκεται αλλά επιδιώκεται μέσα από μουσικές αναζητήσεις μελωδιών κρατώντας μια εκούσια ισορροπία μεταξύ ηλεκτροακουστικών και ακουστικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...