Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αντιδρά το Επιμελητήριο Δράμας στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στην εστίαση εκφράζει με επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για ένα καθαρά αντιαναπτυξιακό μέτρο, που μειώνει την ανταγωνιστικότητα του Τουρισμού, στρατηγικού κλάδου της οικονομίας μας. Τονίζει, δε, ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, που εκτός των άλλων μέτρων που έχουν επιβληθεί γενικότερα, και της τεράστιας μείωσης των εσόδων τους, τώρα τους επιβάλλεται και η αύξηση του ΦΠΑ
«Έχοντας γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών των επιχειρήσεων – μελών μας, που βάλλονται άμεσα από τη μετάταξη αυτή του Φ.Π.Α., θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι αν η απόφαση αυτή εφαρμοσθεί, οι επιχειρήσεις αυτές πολύ δύσκολα θα αντιμετωπίσουν τη μείωση των εσόδων τους, και θα οδηγηθούν μοιραία σε κλείσιμο, δημιουργώντας τεράστια έκρηξη ανεργίας, επειδή απασχολούν συνολικά πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων», συμπληρώνει.
Το επιμελητήριο Δράμας προτείνει:
• Το Φ.Π.Α. για τα είδη διατροφής και τις τουριστικές επιχειρήσεις (υπηρεσίες εστίασης, ξενοδοχειακές κλπ) να είναι στο επίπεδο του 6,5%.
• Το Φ.Π.Α. για τα υπόλοιπα είδη, κυρίως μέσης κατανάλωσης, καθώς και στην αγορά νέων ακινήτων στο 16%.
• Για τα λεγόμενα είδη πολυτελείας, που δεν είναι απαραίτητα στο μέσο Έλληνα πολίτη, ο συντελεστής Φ.Π.Α. μπορεί να είναι και 20%, γιατί στην ουσία δεν αντανακλούν τις καθημερινές ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
• Σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, εκτός της προσπάθειας που πρέπει να έχει κατεύθυνση τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, και εφόσον μειώσετε γενναία τον Φ.Π.Α. και δημιουργήσετε ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό περιβάλλον, θα είναι απόλυτα λογικό τα μέτρα να είναι σκληρά για τον φοροφυγά, αναλόγως του μεγέθους της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...