Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Καταγγελία από την καφετέρια Σαμπάχ της Αρτέμιδας

Ονομάζομαι Μπάτρης Αριστείδης και είμαι συνιδιοκτήτης καφετέριας με την ονομασία Σαμπάχ, που βρισκεται στο κέντρο της Αρτέμιδας, στην οδό Τριαίνης 2, τηλ. 2294083207, έναντι ΚΕΠ.

Γράφω αυτή την μικρή έκθεση για να προβάλω δημοσίως τα αίσχη και τις δολιοπλοκές που συμβαίνουν σε πολίτες που προσπαθούν να εργαστούν νομίμως, αυτό το δύσκολο καιρό και να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και αξιόλογο στην περιοχή.

Μιλώ για το συγκεκριμένο καφέ, που υφίσταται ως χώρος, με τη σημερινή του μορφή,  εδώ και 2 μήνες, με νόμιμη άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει και κάτι διαφορετικό στη τοπική κοινωνία, είτε μέσα από την επιλογή της έντεχνης κλασικής και κινηματογραφικής μουσικής (Χατζηδάκι, Αλκίνοο, Μούτση κ.α.), είτε οργανώνωντας τουρνουά σκάκι, scrabble, σταυρολεξομαχιών και άλλες δραστηριότητες γαι όλο τον κόσμο.

Λόγω δεκάδων αβάσιμων καταγγελιών μίας συγκεκριμένης οικογενείας, που κατοικεί πλησίον του καταστήματος, επειδή δε θέλουν να υπάρχουν λουόμενοι στην παραλία τους, έγινε αιτία και φόβος των τοπικών αρχών για την μη έκδοση των απαραίτητων αδειών που είναι αναγκαίες για τη φυσιολογική λειτουργία του καταστήματος.

Και λέω αβάσιμες καταγγελίες γιατί, για όσες ήρθαν τα αρμόδια όργανα ελέγχου δεν εντόπισαν καμία παράβαση. Μάρτυρες είναι οι ίδιες οι τοπικές αρχές που δε κρατούν στα χέρια τους τίποτε μεμπτό, εκτός τριών σημειώσεων που ευθύς αμέσως θα σας εξηγήσω.

Στις 06/07/11, κατόπιν πληρωμής της ΑΕΠΙ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, έγινε αίτηση προς το δήμο από την ιδιοκτησία του καταστήματος, για την έκδοση αδείας μουσικών οργάνων για την περίοδο της φετεινής καλοκαιρινής σαιζόν. Στις 24 Αυγούστου, δηλαδή στο τέλος της σαιζόν (τελείως τυχαία όχι νωρίτερα), μας καλούν να περάσουμε τοπικό συμβούλιο του δήμου για την έγκριση της αίτησής μας. Πάλι τελείως τυχαία, το μεσημέρι της ιδίας (24/8) στις 14.00 στο δήμο καταφθάνουν 3 παραβάσεις – σημειώσεις από την αστυνομική αρχη της περιοχής.

Κατόπιν ψηφοφορίας της επιτροπής του δήμου, αν δεν απατώμαι, υπήρχαν 5 που ψήφισαν αναβολή, 3 αρνητικά και 1 λευκό.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!!!!!!!

            Δεν υπήρξε ποτέ στα χρονικά, κατάστημα από ταβέρνα, κυλικείο, αναψυκτήριο, καφέ, μπαρ κ.α., το οποίο δεν είχε ποτέ παράβαση διατάραξης κοινής ησυχίας, ακόμα και αν είχε, να μη του εκδοθεί η άδεια που δικαιούται. Η ακριβώς επόμενη υπόθεση της επιτροπής ήταν ιδίου θέματος και υπερψηφίστηκε με 8 ΝΑΙ μέσα σε 5 λεπτά για έγκριση  αδείας μουσικών οργάνων για την επόμενη τριετία!

            Οι λόγοι που ισχυρίστηκαν οι αρμόδιοι ψηφοφόροι, ανάμεσα σ΄ένα κυκεώνα λογομαχίας 2 ωρών (οι όχι - αντίπαλοι - με τους αναβολή), με άσχετα με την υπόθεση πράγματα, ήταν οι εξής:

1.      Ότι η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, ενώ είχε μεταβιβαστεί κανονικά όπως ορίζει ο νόμος, την οποία οι ίδιοι έχουν υπογράψει (ο δήμος), δεν είναι νόμιμη, που επαναλαμβάνω οτι είναι αβάσιμο (όσοι γνωρίζουν ας το ελέγξουν). Ούτως ή άλλος δεν είναι αυτό το θέμα μας.

2.      Ότι δεν προσκομίσαμε βεβαίωση μη οφειλής προς το δήμο, στον ίδιο το δήμο, πράγμα που ποτέ δεν ενημερωθήκαμε όταν καταθέσαμε την αίτηση.

3.      Αυτές οι 3 περιβόητες παραβασεις που κατέφθασαν, επιταχύνοντας τις διαδικασίες, αυθημερόν από την αστυνομία, είναι παραβάσεις επειδή δεν έχουμε αυτό το χαρτί που ζητάμε δικαιωματικά, ο λόγος της αιτήσεως μας δηλαδή, το οποίο πρέπει να επιδεικνύουμε στις αρχές.

Και εξηγήστε μου λοιπόν, πέρα από τις αρνητικές απαντήσεις, τί σημαίνει αναβολή; Γιατί δεν είπαν οι υπόλοιποι ναι; Ποιά η αιτία; Ποιός ο φόβος; Μήπως η γκαμανομική;
Γιατί τόσος μεγάλος ντόρος για το αν θα πάρει άδεια μουσικών οργάνων το καφενείο; Μεγάλη μας τιμή και περηφάνεια να ασχολείται τόσες ώρες όλη η τοπική αυτοδιοίκηση με το αν θα πάρει άδεια το καφενείο ή μεγάλη τους ντροπή;

Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι από αυτό το καφενείο δουλεύουμε τρία νέα ζευγαρια με τα μικρά παιδιά μας και προσπαθούμε να βγάλουμε το ψωμί μας. Απαράδεκτο να μη μας αφήνουν να δουλέψουμε και να μη μας δίνουν αυτά που δικαιούμαστε.

Επιπλέον να παρατηρήσω ότι μετά από εισήγησή μου, στην ηγεσία του δήμου, να πάρω άδεια για μία εκδήλωση καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος επώνυμου τραγουδοποιού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μιας και ο καλλιτέχνης έρχεται αφιλοκερδώς, η απάντηση ήταν αρνητική, με την αιτιολογία ότι ηθικοί λόγοι τους το απαγορεύουν.
Δεν καταλαβαίνω τί σημαίνουν ηθικοί λόγοι στην προκειμένη περίπτωση όντας δικαίωμά μου να πραγματοποιήσω μία εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του καταστήματος.
Σημειωτέον, για τη συγκεκριμένη παράσταση, η είσοδος είναι ελεύθερη και τα κίνητρα είναι για την καλλιτεχνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

            Τελειώνοντας, σήμερα την 25η Αυγούστου, επιδόθηκε στο κατάστημα απόφαση προσωρινής αφαίρεσης λειτουργίας, υπογεγραμμένη από το Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, λαμβάνοντας ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες εργασιακά γόνιμες ημέρες του καλοκαιριού να μη μπορέσουμε να δουλέψουμε, για τις προαναφερθείσες παραβάσεις, για τις οποίες ο ίδιος ο δήμος δε μας εξέδωσε το απαραίτητο έγγραφο έτσι ώστε να είμαστε νόμιμοι.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
           
            Κάποιος επιτέλους πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αφού από τις τοπικές αρχές δε βγάζουμε άκρη!!!!!!!!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...