Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Jazz & Λογοτεχνία»

Το αφιέρωμα στην λογοτεχνία της τζαζ συνεχίζεται. Αυτή την Πέμπτη 22/3 ο Μίκυ Πάντελους «συνοδεύει» με την μουσική του τους Θανάση Μήνα και Γιάννη Μπασκόζο στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του αφιερώματος: «Πικ…» του Τζακ Κέρουακ, σε μετάφραση Γιάννη Λειβαδά, των εκδόσεων «ΑΠΟΠΕΙΡΑ» (2008).

Πέμπτη 22.03.2012 στις 10:00μμ:

Μίκυ Πάντελους + «Πικ…» του Τζακ Κέρουακ (Εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ) http://apopeira-apopeira.blogspot.com/

Παρουσιάζουν οι Θανάσης Μήνας και Γιάννης Μπασκόζος.

Είσοδος ελεύθερη
…και Ριφιφί Bar

Το βιβλίο:
Τζακ Κέρουακ - Πικ
μετάφραση: Γιάννης Λειβαδάς
Απόπειρα, 2008

Ο μικρός Πικ το σκάει με τη βοήθεια του μεγάλου του αδελφού από το σπίτι της θείας του στη Βόρεια Καρολίνα. Πηγαίνουν στη Νέα Υόρκη, και από εκεί καταλήγουν στην πολυπόθητη Καλιφόρνια. Ο Τζακ Κέρουακ μοιάζει να αναπολεί το ρομαντισμό της παλαιάς αμερικανικής παράδοσης, και να της παραδίδει το τελευταίο του συγγραφικό τέκνο: ένα καινούριο είδος Χάκλμπερρυ Φινν, που αποτελεί ένα ήδη ολοκληρωμένο, τελειωμένο στιγμιότυπο της αμερικανικής αναζήτησης.

Το κεντρικό πρόσωπο της αφήγησης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αμερικανικού μηδέν ή αλλιώς του ατελέσφορου της απόπειρας διαφυγής από τον εφιάλτη του Μπαρμπα-Σαμ.

Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τις ομοιότητες με την πορεία της ζωής τού ίδιου του Τζακ Κέρουακ . Οι σταθερές του απόκληρου, του δρόμου, της τζαζ και της λατρείας του αμερικανικού τοπίου παραμένουν.

ΡΙΦΙΦΙ
Εμ. Μπενάκη 69α Εξάρχεια Αθήνα
Τηλ: 210 3300237
www.rififi-restaurant.gr
email: info@rififi-restaurant.gr fb: Rififi restaurant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...