Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Oι Γιάλα στην Αυλαία

Το μουσικό σχήμα Γιάλα παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Γιάλα», τη Δευτέρα 26/3/2012 στις 21.30 στη μουσική σκηνή Αυλαία. Στη σκηνή θα τους συνοδέψουν ο Αλέξης Νόνης και ο Αντρέας Αρβανίτης.
Οι Γιάλα ξεκίνησαν ως μια παρέα μουσικών, που ερμήνευαν αγαπημένα τραγούδια, τόσο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, όσο και παραδοσιακά από όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, προσαρμόζοντάς τα στο δικό τους ήχο και τη δική τους αισθητική.
Εδώ και έξι χρόνια, δημιουργώντας ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. Φυσική εξέλιξη της πορείας τους ήταν και η σύνθεση δικών τους τραγουδιών, κάποια από τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτό το cd.
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει 11 τραγούδια με τις επιρροές της κρητικής μουσικής παράδοσης να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία. Πέρα από τις οκτώ δικές τους δημιουργίες το cd περιέχει και τρία διασκευασμένα τραγούδια: τα τραγούδια Φιλεντέμ, Τούτο το μήνα και το Κρητικοπούλα μου του Νίκου Ξυλούρη το οποίο είναι το πρώτο τραγούδι που δισκογράφησε το 1958 και από τότε δεν έχει διασκευαστεί ή δισκογραφηθεί ξανά.
Η δυναμική και ο λυρισμός εναλλάσσονται με τις τρεις φωνές και τα έγχορδα μουσικά όργανα που πλέκονται μεταξύ τους και αφηγούνται τραγούδια του χθες και του σήμερα.
Το πρόγραμμα της παρουσίασης θα περιλαμβάνει τραγούδια από το cd αλλά και μέρος του συναυλιακού προγράμματος του φετινού καλοκαιριού.
Οι Γιάλα είναι:
Γιάννης Χίνος: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι
Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης: λύρες, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι
Έκτoρας Κυριάκου: λαούτο, ούτι, μπουλγαρί, τραγούδι
Ώρα έναρξης 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...