Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ελληνικό χρώμα στο Dirty Ginger.

Ελληνικό χρώμα παίρνουν οι βραδιές της Τρίτης στο Dirty Ginger.

Με ακομπλεξάριστες επιλογές που ξεκινούν από τα μάμπο του Χιώτη συνδυασμένα με αυθεντικά latin ακούσματα, περνούν από τα λαϊκά του Τσιτσάνη, στα ηλεκτρικά των Ξύλινων Σπαθιών, ρομαντσάρουν με τα ελαφρά του 50 και ξαναζούν τα swinging 60’s με τους Idols και τους Olympians.

Τα βράδια της Τρίτης θυμόμαστε ξανά και τραγουδάμε όλα αυτά που αγαπήσαμε από το ελληνικό τραγούδι, πέρα από εποχές και στυλ.

Την μουσική επιλέγει ο Χρήστος Καρυώτης (Μελωδία/Δεύτερο πρόγραμμα)

Let’s Dance


 Dirty Ginger.

 Τριπτολέμου 46 - Γκάζι,

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Mode Plagal και Βόσπορος μαζί στην Αυλαία

«Όλοι οι ανατολικοί ήχοι εκφράζουν μια βαθιά νοσταλγία, τον νόστο της ψυχής για έναν κόσμο πέρα από τη διαφθορά, το µίσος και την κακία του κόσμου τούτου, για
έναν κόσμο βαθύ κυανό... Εκεί, σ’ αυτόν τον ωκεανό της αγάπης, πλέει η πόλις-πόλος της καρδιάς, όπως η κιβωτός για το ταξίδι πέρα, όπου όλα θα είναι πια βολετά»...
...Έγραφε ο Νικηφόρος Μεταξάς, ο εμπνευστής του μουσικού σχήματοςΒόσπορος -που εδώ και 25 χρόνια γεφυρώνει πολιτιστικά την Ελλάδα µε την Τουρκία- το 2002 κατά την ηχογράφηση του άλμπουμ «Του Βόσπορου το Πέρα», τη μουσική συνεύρεση των εξ Ανατολών Βόσπορος µε τους καθ’ ηµάς δυτικότροπους Mode Plagal.
Από τότε το σαξόφωνο του Θοδωρή Ρέλλου και η κιθάρα του Κλέωνα Αντωνίου έχουν συνδυαστεί αλλεπάλληλα µε το καβάλι του Cihan Yurtçu και το σάζι του Engin Arslan σε συναυλίες και ηχογραφήσεις των δύο συγκροτημάτων, ενώ η «ονειρική, απλόχωρη μα παράξενα γειωμένη» φωνή της Βασιλικής Παπαγεωργίου, ερμηνεύτριας και στιχουργού των Βόσπορος, έχει ενώσει μυστικά τους στροβιλιστούς ήχους του Βοσπόρου με την αύρα του Αιγαίου σε μια πνοή.
Αυτή τη φορά η συνάντησή τους τελείται στη μουσική σκηνή Αυλαία στις 20 Απρίλη µε μουσική και τραγούδια από τη δισκογραφία των Mode Plagal, από την κοινή τους δημιουργία, τούρκικα τραγούδια της βαρδο-λαϊκής Αλεβί παράδοσης, καθώς και τραγούδια από την καινούργια δουλειά των Βόσπορος, που πρόκειται να
ηχογραφηθεί σύντομα, µε συνθέσεις των Mode Plagal σε στίχους της Βασιλικής Παπαγεωργίου και του Τάκη Συρέλλη πάνω στο θέμα της Μνήμης της Καππαδοκίας.
Βασιλική Παπαγεωργίου: τραγούδι
Engin Arslan: σάζι, πολίτικη λαύτα, τραγούδι
Cihan Yurtçu: καβάλι
Θοδωρής Ρέλλος: σοπράνο, άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο
Κλέων Αντωνίου: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: µπάσο
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Νικηφόρος Μεταξάς
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ
Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

FUGA PERPETUA: νυχτερινή πτήση

Οι FUGA PERPETUA ξεκινούν μια νυχτερινή πτήση από τη Σαχάρα με τον Anouar Brahem, και αφού πειραματιστούν με το J. S. Bach και παίξουν στην Πόλη και σε άλλα μέρη με το W. A. Mozart, επιστρέφουν με την Κιβωτό των Night Ark…
Με πλήρωμα τους:
Ρένια Χρυσουλάκη: πιάνο
Στέλιο Βαρβέρη: ούτι
Νίκο Παραουλάκη: νέι
Θοδωρή Κουέλη: κοντραμπάσο
Γιώργο Αναγνωστόπουλο: κρουστά
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ»

«ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ» ζωντανεύουν το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στις 9.00μμ  στην art gallery café με εισιτήριο €10

«Τα καλύτερα μας χρόνια» ερμηνεύουν οι Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλλι σε μια αξέχαστη μουσική περιπλάνηση στο επίκαιρο παρελθόν και το ποιοτικό παρόν του Ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου.

Θα βιώσετε ένα γεφύρωμα των sixties με το σήμερα που θα σας μείνει αξέχαστο.

Κάντε έγκαιρα τις κρατήσεις σας στο 2108958866

Art Gallery Café, Ιπποκράτους 1 & Γαληνού, Βούλα : 210 89 58 866
www.artgallerycafe.gr, info@artgallerycafe.gr www.tragoydia.net

Η ταβέρνα Maska Corfu

Η ταβέρνα Maska  Corfu της Κέρκυρας πρωτοτυπώντας και με μια άλλη φιλοσοφία στον τρόπο διασκέδασης ενάντια στην οικονομική κρίση που ταρακουνά την χώρα μας θα κάνει μια προσπάθεια να σηκώσει από τους καναπέδες και την τηλεόραση τους συμπολίτες μας και με τον πλέον οικονομικό κόστος να έρθουν κοντά μας ξεφεύγοντας λιγάκι από τις μαύρες σκέψεις τις καθημερινότητας.

Το ίδιο θα κάνει και με τους επισκέπτες του νησιού το καλοκαίρι προκειμένου όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους να λένε ότι στην Κέρκυρα έφαγαν καλά φτηνά και διασκέδασαν. 

"Εμείς εδώ σαν οικογένεια που λειτουργούμε την ταβέρνα αυτή στα 5 χρόνια λειτουργία μας καταλάβαμε ότι στην κατανάλωση είναι το κέρδος και ότι η καλλίτερη διαφήμιση είναι η διάδοση από στόμα σε στόμα" λέει ο κ. Θ. Βασιλάς

Maska  Corfu

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο ΝΙΚΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ (και όχι μόνο) στο ART GALLERY CAFÈ

Σημαντικά μουσικά σχήματα και ένα καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη που απουσίαζε πολλά χρόναι στο εξωτερικό παρουσιάζει το Art Gallery Cafe.

Αναλυτικά:

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 στις 9.00μμ
Les BLACK JACK

Γαλλικά jazz standards και όχι μόνο.

Μ. Αναστασόπουλος, σαξόφωνο, Ά. Τσουρέλης, πιάνο, Π. Τριβόλης, μπάσο, Γ.Ράδος, ντραμς, Γιώργος, τραγούδι, Ε. Καραγιάννη, τραγούδι

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ €5


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 στις 9.00μμ 

Οι HERMANOS DE LA SALSA παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα ποικίλου ρεπερτορίου της διάσημης κουβανέζικης μουσικής στα διαφορετικά της είδη, από τα πιο κλασσικά ως και τα μοντέρνα εποχιακά. Ερμηνεύονται επίσης και κομμάτια διεθνούς ρεπερτορίου

.JOSE RAMON: τρομπέτα, KATIA GONZALES: πιάνο, φωνή, ARLIN GONZALES: φωνή, GERARDO ELEJALDE: κρουστά, φωνή

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 5€ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 9.00μμ
ΝΙΚΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Μετά από χρόνια απουσίας του ύστερα από μια ουσιαστική ενασχόληση με τα μουσικά δρώμενα στην Ελλάδα αλλά και μια εξαιρετική καριέρα στο εξωτερικό στη συνέχεια, ο Νίκος Ιγνατιάδης αποφάσισε να έρθει και πάλι σε επικοινωνία με το ακροατήριο. Πρόκειται για έναν χαρισματικό συνθέτη και ενορχηστρωτή αλλά και καταπληκτικό πιανίστα, που είναι έτοιμος να συμβάλει με την μουσική του υπόσταση διαμορφώνοντας στον επιλεγμένο χώρο παρουσίας του, μια ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα τρυφερή όπως η μουσική του αλλά και αναζωογονητική όπως καλούν οι εποχές. Μαζί του οι εξαίρετοι μουσικοί: Θάνος Πολύδωρας, Ειρήνη Χανιώτη, και το ντουέτο βιολιών Μαρία Λάρο βιολί, Τζέκι Σουλκούκι βιολί .

Μαζί με τον Νίκο Ιγνατιάδη όλοι εμείς θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το μοναδικό και παγκοσμίου φήμης αναγνωρισμένο ταλέντο του, γνωρίζοντας παράλληλα από κοντά την απλότητα και την αμεσότητα του χαρακτήρα του.

Εδώ οι έννοιες ποιότητα και κέφι θα ταυτιστούν σε μια μουσική έκπληξη που θα μας ταξιδέψει με τις μοναδικές του συνθέσεις και τα τραγούδια του όπως το «Κόκκινο γαρίφαλο» και το «Φωτιά στα Σύνορα της γής», μέχρι σύγχρονα και μοντέρνα κομμάτια της εποχής .
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ €10

ART GALLERY CAFÈ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.mytheatro.netwww.tragoydia.net

www.welovetoys.gr

«Jazz & Λογοτεχνία»

Το αφιέρωμα στην λογοτεχνία της τζαζ συνεχίζεται. Αυτή την Πέμπτη 22/3 ο Μίκυ Πάντελους «συνοδεύει» με την μουσική του τους Θανάση Μήνα και Γιάννη Μπασκόζο στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του αφιερώματος: «Πικ…» του Τζακ Κέρουακ, σε μετάφραση Γιάννη Λειβαδά, των εκδόσεων «ΑΠΟΠΕΙΡΑ» (2008).

Πέμπτη 22.03.2012 στις 10:00μμ:

Μίκυ Πάντελους + «Πικ…» του Τζακ Κέρουακ (Εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ) http://apopeira-apopeira.blogspot.com/

Παρουσιάζουν οι Θανάσης Μήνας και Γιάννης Μπασκόζος.

Είσοδος ελεύθερη
…και Ριφιφί Bar

Το βιβλίο:
Τζακ Κέρουακ - Πικ
μετάφραση: Γιάννης Λειβαδάς
Απόπειρα, 2008

Ο μικρός Πικ το σκάει με τη βοήθεια του μεγάλου του αδελφού από το σπίτι της θείας του στη Βόρεια Καρολίνα. Πηγαίνουν στη Νέα Υόρκη, και από εκεί καταλήγουν στην πολυπόθητη Καλιφόρνια. Ο Τζακ Κέρουακ μοιάζει να αναπολεί το ρομαντισμό της παλαιάς αμερικανικής παράδοσης, και να της παραδίδει το τελευταίο του συγγραφικό τέκνο: ένα καινούριο είδος Χάκλμπερρυ Φινν, που αποτελεί ένα ήδη ολοκληρωμένο, τελειωμένο στιγμιότυπο της αμερικανικής αναζήτησης.

Το κεντρικό πρόσωπο της αφήγησης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αμερικανικού μηδέν ή αλλιώς του ατελέσφορου της απόπειρας διαφυγής από τον εφιάλτη του Μπαρμπα-Σαμ.

Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τις ομοιότητες με την πορεία της ζωής τού ίδιου του Τζακ Κέρουακ . Οι σταθερές του απόκληρου, του δρόμου, της τζαζ και της λατρείας του αμερικανικού τοπίου παραμένουν.

ΡΙΦΙΦΙ
Εμ. Μπενάκη 69α Εξάρχεια Αθήνα
Τηλ: 210 3300237
www.rififi-restaurant.gr
email: info@rififi-restaurant.gr fb: Rififi restaurant

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Το ROMEO + ανοίγει τις πόρτες του στις 23 Μαρτίου

Το όνομά του είναι συνώνυμο της επιτυχημένης νυχτερινής εξόδου αφού εδώ και πολλά χρόνια κρατά σταθερά τα σκήπτρα της νυχτερινής διασκέδασης.

Το ROMEO + ανοίγει τις πόρτες του στις 23 Μαρτίου και παρουσιάζει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα :

Οι Χρήστος Χολίδης - Γιώργος Γιαννιάς- Θέλξη και ο Αλέξανδρος Νότας υπόσχονται να κάνουν τις καλοκαιρινές βραδιές σας αξέχαστες.

Το μαγαζί-θρύλος, όπου όλοι έχουμε απολαύσει μοναδικές βραδιές, έρχεται δυνατά να επιβεβαιώσει τη φήμη του και να πάρει και πάλι την πρώτη θέση στην προτίμηση του κοινού  που χρόνια τώρα το έχει τοποθετήσει στην κορυφή.

Η «ομάδα» του ROMEO +  αναμένεται να βάλει πολλά… τρίποντα στη νυχτερινή διασκέδαση!

Ζεστές λαϊκές φωνές, εντυπωσιακές παρουσίες,  τραγουδιστές με μεγάλη εμπειρία στο να διασκεδάζουν τον κόσμο και να κρατούν το κέφι αμείωτο,  θα γίνουν η αγαπημένη καλοκαιρινή μας συνήθεια!

Η Καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είναι του Μπάμπη Μαραγκού.

Από τις 23 Μαρτίου το ROMEO + βάζει φωτιά στις νύχτες μας.

ROMEO + : Ελληνικού 1, Παραλία Ελληνικού
Τηλέφωνα επικοινωνίας reserve: 2108945345, 2108941893
Ημέρες λειτουργίας Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ώρα έναρξης 11.00μμ

ΤΙΜΕΣ
Τιμή ποτού από 10 ευρώ
Τιμή φιάλης ουϊσκι 140 ευρώ
Τιμή φιάλης κρασιού 70 ευρώ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Oι Γιάλα στην Αυλαία

Το μουσικό σχήμα Γιάλα παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Γιάλα», τη Δευτέρα 26/3/2012 στις 21.30 στη μουσική σκηνή Αυλαία. Στη σκηνή θα τους συνοδέψουν ο Αλέξης Νόνης και ο Αντρέας Αρβανίτης.
Οι Γιάλα ξεκίνησαν ως μια παρέα μουσικών, που ερμήνευαν αγαπημένα τραγούδια, τόσο της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, όσο και παραδοσιακά από όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Κρήτη, προσαρμόζοντάς τα στο δικό τους ήχο και τη δική τους αισθητική.
Εδώ και έξι χρόνια, δημιουργώντας ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. Φυσική εξέλιξη της πορείας τους ήταν και η σύνθεση δικών τους τραγουδιών, κάποια από τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτό το cd.
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει 11 τραγούδια με τις επιρροές της κρητικής μουσικής παράδοσης να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία. Πέρα από τις οκτώ δικές τους δημιουργίες το cd περιέχει και τρία διασκευασμένα τραγούδια: τα τραγούδια Φιλεντέμ, Τούτο το μήνα και το Κρητικοπούλα μου του Νίκου Ξυλούρη το οποίο είναι το πρώτο τραγούδι που δισκογράφησε το 1958 και από τότε δεν έχει διασκευαστεί ή δισκογραφηθεί ξανά.
Η δυναμική και ο λυρισμός εναλλάσσονται με τις τρεις φωνές και τα έγχορδα μουσικά όργανα που πλέκονται μεταξύ τους και αφηγούνται τραγούδια του χθες και του σήμερα.
Το πρόγραμμα της παρουσίασης θα περιλαμβάνει τραγούδια από το cd αλλά και μέρος του συναυλιακού προγράμματος του φετινού καλοκαιριού.
Οι Γιάλα είναι:
Γιάννης Χίνος: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι
Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης: λύρες, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι
Έκτoρας Κυριάκου: λαούτο, ούτι, μπουλγαρί, τραγούδι
Ώρα έναρξης 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μουσική βραδιά στο "Σουρωδείον"

Το Σουρωδείον έχει την τιμή να φιλοξενεί τους Νίκο Τατασόπουλο (μπουζούκι) , Μαρία Σπυροπούλου (φωνή) και Βασίλη Μασσάλα (φωνή,κιθάρα) σε μία μοναδική βραδιά στις 15\03 ημέρα Πέμπτη ώρα έναρξης 22:00 .

Τηλέφωνο κρατήσεων 210 6913552
Αλέξη Παυλή 37H


www.sourwdeion.gr

Μην το χάσετε!!!

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ελληνικό χρώμα στο Dirty Ginger.

Ελληνικό χρώμα παίρνουν οι βραδιές της Τρίτης στο Dirty Ginger.

Με ακομπλεξάριστες επιλογές που ξεκινούν από τα μάμπο του Χιώτη συνδυασμένα με αυθεντικά latin ακούσματα, περνούν από τα λαϊκά του Τσιτσάνη, στα ηλεκτρικά των Ξύλινων Σπαθιών, ρομαντσάρουν με τα ελαφρά του 50 και ξαναζούν τα swinging 60’s με τους Idols και τους Olympians.

Τα βράδια της Τρίτης θυμόμαστε ξανά και τραγουδάμε όλα αυτά που αγαπήσαμε από το ελληνικό τραγούδι, πέρα από εποχές και στυλ.

Την μουσική επιλέγει ο Χρήστος Καρυώτης (Μελωδία/Δεύτερο πρόγραμμα) 


Τριπτολέμου 46 - Γκάζι, 11854 Athens, Greece

verbal delirium + ciccada στην Αυλαία

Οι Verbal Delirium και οι Ciccada θα βρεθούν επιτέλους μαζί στη μουσική σκηνή Αυλαία στις 11 Μάρτη.
Τα δύο συγκροτήματα -που σχεδόν ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν τα debut album τους πριν ένα χρόνο στο εξωτερικό- θα σαγηνεύσουν το κοινό με τις prog-folk, alternative και art rock δημιουργίες τους, θα ξαφνιάσουν ευχάριστα όσους δεν τους έχουν ακούσει, και θα προσφέρουν μια βραδιά εμπνευσμένης μουσικής ψυχαγωγίας.
Verbal Delirium:
Jargon (Γιάννης Κοσμίδης): πλήκτρα, τραγούδι
Γιώργος Παγίδας: μπάσο
Νικήτας Κίσσονας: κιθάρες
Enthralling Kernel G (Γρηγόρης Παυλάκος): τύμπανα
Ciccada:
Ευαγγελία Κοζώνη: τραγούδι, πλήκτρα, κρουστά
Νίκος Νικολόπουλος: φλάουτο, τενόρο σαξόφωνο, φλογέρα, ηλ. όργανo, mellotron, πιάνο
Γιώργος Μούχος: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Λυδία Μπουντούνη: βιολί
Δημήτρης Μπίκος: μπάσο
Γιάννης Ηλιάκης: ντραμς, κρουστά
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 ¤ (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...