Το 2013 αποτελεί την πιο σημαντική και ξεχωριστή χρονιά για το Ettore Botrini Group.
Το εστιατόριο Etrusco, στην Κέρκυρα, ανακηρύχθηκε από την κριτική επιτροπή του Αθηνοράματος- Alpha Guide το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα (βραβείο καλύτερου εστιατόριού Ελληνικής Κουζίνας) κερδίζοντας δύο Χρυσούς Σκούφους.
Το Botrini’s restaurant στο Χαλάνδρι κέρδισε για 2η συνεχή χρονιά Χρυσό Σκούφο.
Οι παραπάνω διακρίσεις δικαιώνουν το project που ο Έκτωρ Botrini και η ομάδα του δούλευαν επί τρία χρόνια τώρα.
Ο E.Botrini, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα για τα γυρίσματα των εκπομπών του αντιλήφθηκε γρήγορα την έλλειψη γαστρονομικής κουλτούρας με την έννοια πως ενώ υπήρχαν πολλές τοπικές συνταγές και αντίστοιχα καλά τοπικά προϊόντα, σπάνια αυτά χρησιμοποιούνταν στα εστιατόρια.
Στηριζόμενος σε έναν μοναδικό συνδυασμό της παράδοσης του νησιού του, της γαστρονομική του κουλτούρας αλλά και των διδαγμάτων του Chef πατέρα του (Etrusco) για μια αληθινή κουζίνα με ταυτότητα και ποιότητα, ο E.Botrini κατάφερε να εκφράσει το γαστρονομικό του ιδίωμα σε ένα διαφορετικό επίπεδο έντεχνης κουζίνας.
Για το Ettore Botrini Group, οι φετινές βραβεύσεις και διακρίσεις αποτελούν την απαρχή μιας νέας δημιουργικής περιόδου, που θα δώσει σε πολλούς νέους chef το ερέθισμα να «επισκεφτούν» ξανά τον τόπο τους μελετώντας, δημιουργικά, την κουζίνα του.
Botrini’s restaurant
- Τρίτη έως Σάββατο 19:30 – 24:00
- Κυριακή 13:00 – 17:00
Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β,
152 33 Χαλάνδρι,
Τηλ.: 2106857323-4
|
Etrusco restaurant
Κάτω Κορακιάνα,
490 83 Κέρκυρα
Τηλ.: 2661093342
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου