Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δύο νύχτες με τον DJ Gramatik

Ενας ιδιαίτερα αξιόλογος DJ και μουσικός παραγωγός περνάει από την Ελλάδα για να αφήσει τις χορευτικές του μείξεις να δονήσουν την ατμόσφαιρα.


Του Σπύρου Γιαννακόπουλου / Καθημερινή

Ο λόγος για τον Σλοβένο Gramatik, που στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας θα βρεθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Δράπανο στα Χανιά και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στη σκηνή του Βοτανικός Live Stage.

Εχοντας δείξει από νεαρή ηλικία την αγάπη του για τη μουσική και την κλίση του προς την τεχνολογία, στα δεκατρία του έφτιαξε τα πρώτα του beats. Σύντομα κατανόησε τις δυνατότητες που του προσφέρει το Ιντερνετ και επέτρεψε τα κομμάτια του να διακινούνται ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Ο ψηφιακός Gramatik άρχισε να κερδίζει φίλους και φήμη. Τα κομμάτια του, στολισμένα με στοιχεία από funk, jazz, soul και blues, είναι ένα δεξιοτεχνικό ταίριασμα νέων ηλεκτρονικών τάσεων και νοσταλγικών ήχων από τα παλιά. Βαθύτατα μελωδικός, κεφάτος, αλλά και συγκρατημένος, o Σλοβένος καλλιτέχνης έχει καταφέρει έναν αναγνωρίσιμο και ουσιώδη ήχο.

Ο Gramatik πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία της δικής του δισκογραφικής με το όνομα Lowtemp και το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται ο νέος του δίσκος με τίτλο «The Age of Reason», ένας τίτλος που θέλει να υπογραμμίσει την ηλικία της λογικής του καλλιτέχνη. Το πρώτο κομμάτι του δίσκου, που ήδη ακούγεται, είναι το «Bluestep» και είναι ένας συνδυασμός δονήσεων από τα blues του ’50 και του ’60 με ένα δυναμικό Dubstep beat, ένα κομμάτι που ακολουθεί μια πιο σκληρή κατεύθυνση απ’ ό,τι τον έχουμε συνηθίσει.

Στις δύο βραδιές, λοιπόν, του Gramatik σε Αθήνα και Χανιά αναμένουμε όμορφη μουσική γεμάτη ηλεκτρισμό, μια καλή επανάληψη στο πλούσιο και αγαπημένο υλικό του μουσικού, καθώς και την παρουσίαση του νέου υλικού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...