Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Mark Evans Acoustic show (Heavens Edge) @ Bat City

Mark Evans Acoustic show (Heavens Edge)
Date: 22nd October 2013
Time: 21:00
Ticket Price: 10ε
Venue: Bat City (Λ. Αλεξάνδρας 11, Αθήνα)

Ο Μark Evans γεννημένος στη Philadephia ήταν λογικό να κάνει τα πρωτα του μουσικά βήματα στην τοπική σκηνή συμμετέχοντας σε τοπικές hard rock μπάντες η σημαντικότερη των οποιων ηταν οι Money! Εκείνη την περίοδο γνωρίζεται με τον Larry Baud και προσχωρεί στους νεοσχηματιζομενους NETWORK σαν μπασιστας γυρω στο 1985-86 με τους οποιους περιοδεύει δημιουργωντας μια βαση οπαδων!Το 1987 μπαινει στο στουντιο με τους NETWORK και ηχογραφούν κομματια για το ντεμπουτο τους,ενω παραλληλα σχηματιζει τους HEAVEN S EDGE με τον Reggie Wu! H συνθεση τους ηταν Mark Evans (φωνητικά), Reggie Wu (κιθάρα / πλήκτρα), Steven Parry (κιθάρα), George "GG" Guidotti (μπάσο) και David Rath (τύμπανα), Με την ιδιαιτερη ικανοτητα που διεθεταν να γραφουν ανθεμικα τραγουδια συνδυαζοντας μεγαλα κιθαριστικα riff με εμπορικα hooks, δεν ήταν πολύ πριν από το demo τους προσελκυσει την Columbia Records και οδηγησει σε υπογραφη συμβολαιου. Ο φημισμένος παραγωγός Neil Kernon ήταν στο τιμόνι για το ομότιτλο ντεμπούτο που κατάφερε να σπάσει την κορυφή του Billboard 200 ανεβαινοντας στο νο 141!. To βίντεο που κυκλοφόρησε για το single "skin to skin» εκανε αισθηση και οι HEAVEN S EDGE εκαναν sold out σε πολλα τοπικα clubs αλλά όταν ένα δεύτερο single είχε αποφασισθει,ξαφνικα σταματησε η συνεργασια με την Columbia. Στη συνεχεια υπηρξε νεα συμφωνια με την Capitol και η μπαντα άρχισε να εργάζεται σε ένα follow-up, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Parry αντικαταστάθηκε από τον Jimmy Marchiano (από LE COMPT). Λιγο πριν παρουσιασουν το νέο υλικό τους, ο Marchiano αυτομόλησε στους BLACKEYED SUSAN που τελικά οδήγησε στην κατάρρευση των HEAVEN'S EDGE.

Μια πρόσκληση από την MTM το 1998 οδηγησε στην κυκλοφορία αυτου του υλικου μαζι με καποιες νεες ηχογραφησεις δημιουργοντας το εξοχο Some other place-Some other time! Μετα τη διάλυση των ΗEAVEN'S EDGE το 1994 ο Mark Evans συνεργαζεται εκ νεου με τον Larry Baud των RED DAWN δημιουργοντας τους THE PACK δυστυχώς χωρις να ηχογραφήσουν κατι!

Εκτοτε ο Mark Evans πραγματοποιει ακουστικές εμφανίσεις μονος του η σαν ντουετο και εμφανισεις ηλεκτρικες με την δικη του μπαντα τους OUTLOUD σε τοπικα clubs στην Philadephia! Επισης την τελευταια 5ετια εγινε η πολυαναμενομενη επανασύνδεση των HEAVENS EDGE για σποραδικές live εμφανισεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...