Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το 3ο άλμπουμ των The Callas

Οι The Callas, μετά τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις στα Indietracks Festival (Derby, UK), Yinka Shonibare Project Space (London, UK), Artrocker magazine ex office (London, UK), Club Fandago @ The Monarch (London, UK) και τα κολακευτικά σχόλια που δημοσιέυθηκαν στον Independent, παρουσιάζουν το τρίτο τους Album, με τίτλο “Objekt”.

New LP – “Objekt”

Στο τρίτο album, που θα κυκλοφορήσει μόνο σε βινύλιο και στο οποίο έχει κάνει και πάλι παραγωγή ο Ottomo (Fab Liquid Studio), οι The Callas παρουσιάζουν ένα μουσικό/εικαστικό αποτέλεσμα με αναφορές και επιρροές ανάμεσα σε άλλα από Thomas Pynchon, bunker, John Cassavetes, spirits, Ν.Γ. Πεντζίκη, Mike Kelley, ξενοδοχεία, Georges Bataille, μασημένες τσίχλες, Emily Dickinson, Francis Scott Fitzgerald, Ε.Χ. Γονατά κ.ά.

Ο ήχος τους παραμένει πιστός στη Lo-Fi κουλτούρα, η οποία έχει επανέλθει δυναμικά στο μουσικό προσκήνιο το τελευταίο διάστημα (No Age, Sic Alps, Dum Dum Girls, The Art Museums, Thee Oh Sees, White Fence κ.ά.), αλλά παράλληλα εξελίσσεται συνθετικά, αισθητικά και στιχουργικά, με αποτέλεσμα οι The Callas να παρουσιάζουν την πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους τονίζοντας τον avant-pop χαρακτήρα τους. Τον τελευταίο χρόνο έχει προστεθεί στο συγκρότημα και ένα νέο μέλος, η Αννίτα Πολυχρόνη (Wild Honey, Love Beverly, Wanna Be James?), η οποία συμμετέχει και στο άλμπουμ με φωνητικά και πλήκτρα.

Handmade Μοναδικά Cover Artworks

Τα εξώφυλλα του δίσκου έχουν γίνει ένα προς ένα, στο χέρι, από τους Λάκη και Άρη Ιωνά / The Callas (AMP gallery, DESTE foundation, Athens Biennial, Yinka Shonibare Project Space, Visionaire magazine), που εκμεταλλεύονται την εικαστική τους ιδιότητα παίζοντας με τον τίτλο του άλμπουμ, “Objekt”, και δημιουργώντας μοναδικά collages-assemblages σε κάθε εξώφυλλο ξεχωριστά.

Release Performances

Οι The Callas ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό το μουσικό-εικαστικό στούντιό τους για να πραγματοποιήσουν εκεί την παρουσίαση του άλμπουμ τους σε 6 μοναδικές performances. Θα συμμετέχουν και οι The Callasettes, παρουσιάζοντας μια νέα σειρά γυναικείων καπέλων με γλυπτικές αναφορές, τα οποία και είναι δημιουργίες των Λάκη και Άρη Ιωνά.

Με την είσοδό σας (15 euros) στο στούντιο θα μπορείτε να δείτε το live των The Callas, την performance των The Callasettes, να πιείτε τα ποτά σας (donation) και φυσικά να διαλέξετε και να πάρετε το δικό σας μοναδικό αντίτυπο του τρίτου άλμπουμ των The Callas.

Info – Performances Dates

Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 21.00 (sharp!)

Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 21.00 (sharp!)


The Studio: Μιλτιάδου 17, 4ος όροφος, Αθήνα-Κέντρο (χάρτης)

Είσοδος: 15 e. (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το live, το performance, ποτά και το Βινίλιο !)

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε για κρατήσεις θέσεων στα 2103314923 και info@thecallas.com
  www.thecallas.com /// info@thecallas.com /// www.myspace.com/thecallas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...