All day Cocktail Bar-resto Λ. Κηφισίας 250-254
Το γνωστό bar – restaurant APSENDI, του επιχειρηματία
Θάνου Πετμεζά προσθέτοντας στην επιχειρηματική
του ομάδα τους Σπύρο Κερκύρα, Αλέξανδρο
Γκικόπουλο, Παναγιώτη Στάμο και Άντζελα
Μαριδάκη, διεύρυνε το όνομα του σε mystery
box project και άνοιξε τις πόρτες του για την
φετινή σεζόν στις 17 Οκτωβρίου 2012, φανερά
ανανεωμένο και με διάθεση να γνωρίσει
στους Αθηναίους νέους διαδραστικούς
τρόπους διασκέδασης.
Το αγαπημένο bar-resto στο Χαλάνδρι
μπήκε ξανά στη ζωή μας για να μας μυήσει
& να μας ταξιδέψει σε άλλους κόσμους,
συνδυάζοντας όλα τα γούστα και ικανοποιώντας
μέχρι και τους πιο δύσκολους & απαιτητικούς.
Το APSENDI MYSTERY BOX PROJECT είναι ένα all day bar – resto αφού
ανοίγει τις πόρτες του από τις 08:00 και
μένει ανοιχτό μέχρι… όσο η μπάρα του
είναι γεμάτη.
Εξοπλισμένο με σπάνια αποστάγματα,
χειροποίητα σιρόπια, αρωματικά από τα
πέρατα της Γης δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο
. Το εντυπωσιακό του κουτί έχει τραβήξει
την προσοχή όλων όσων προσπαθούν να λύσουν
το μυστήριο.
Cocktails : σε όλα τα μεγέθη, σε full size
για δυνατούς πότες και για όσους έχουν
την περιέργεια να δοκιμάζουν πολλές και
διαφορετικές γεύσεις τα mini cocktails. Το καλύτερο το αφήσαμε για
το τέλος: τόσο τα ποτά όσο και τα ροφήματα
παραμένουν δροσερά χωρίς να νερώνουν
με τη νέα μηχανή πάγου hoshizaki που φέραμε από την Ιαπωνία
& έχει τη μοναδική αυτή ιδιότητα.
APSENDI MYSTERY BOX PROJECT: Λύσε το μυστήριο
στο κουτί !
Πρωτοποριακό project
με custom-made cocktails
από υλικά της επιλογής σου, mini-cocktails
σε μισή τιμή, προτάσεις διεθνώς βραβευμένων bartenders,
εξαιρετικό finger food
με τιμές από €0,50/τμχ, wine-list
με ψαγμένες ετικέτες και μουσικές στα decks που
εναλλάσσονται από τις 08:00. Θέλετε κάτι
ακόμα για να συμφωνήσετε μαζί μου ότι
το APSENDI MYSTERY BOX PROJECT είναι το πιο hot spot των Βορείων Προαστίων;
Η ιδέα του mystery box
περιστρέφεται γύρω από ένα μαύρο κουτί
ερμητικά κλειστό το οποίο φτάνει στα
χέρια του πελάτη κατόπιν παραγγελίας
του.
Aνοίγοντας το κουτί έρχεσαι σε επαφή με έναν νέο κόσμο, τον κόσμο των υλικών. Εννέα ξύλινες θήκες φιλοξενούν 9 διαφορετικά υλικά, άλλα οικεία από το χώρο της γαστρονομίας (π.χ. αστεροειδής γλυκάνισος, βατόμουρα, φύλλα βασιλικού) και άλλα σπανιότερα (π.χ. gozi berries, λεμονοθύμαρο, τόνκα). Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να περιεργαστεί τα υλικά για όσο χρόνο χρειάζεται, να τα μυρίσει ακόμα να τα εξετάσει με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο είναι σε θέση να λύσει κάθε απορία .Στη συνέχεια έρχεται η στιγμή να δημιουργήσει τη δική του συνταγή. Επιλέγοντας μέχρι 5 από τα υλικά συμπληρώνει την ειδική φόρμα που βρίσκεται μέσα στο κουτί (mystery key) και στην συνέχεια καθορίζει την αλκοολική βάση της αρεσκείας του (vodka, gin, rum, tequila, whiskey) όπως και την γλυκύτητα/οξύτητα (sweet/sour). Το mystery key φτάνει στα χέρια του bartender ο οποίος αναλαμβάνει να δημιουργήσει επί τόπου ένα cocktail που να πληροί όλες τις προδιαγραφές. Με το τρόπο αυτό η δημιουργία κάθε cocktail αποκτά διαδραστικό χαρακτήρα.
COCKTAIL LIST
Η λίστα μας περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές κατηγορίες.
1. ΤΑ ''SIGNATURE MYSTERIES"
πρόκειται για 11 προτάσεις των δικών μας bartenders που αξιοποιώντας μεγάλο φάσμα διαφορετικών υλικών (μελι, τζιντζερ, ροδι, γκρειπφρουτ, αρτεμισια κ.α) προσπάθησαν να ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο. Οι συνταγές είναι πρωτότυπες και επινοήθηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του APSENDI MYSTERY BOX PROJECT με στόχο να ανανεώνονται με το πέρας κάθε σεζόν. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 9-12 €
2.ΤΑ ''MYSTERY
DROPS''
πρόκειται για 4 cocktail σε μίνι εκδοχή που δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαύσει ένα εξαιρετικό ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή (5 €).Τα mystery drops λόγω του λιλιπούτειου μεγέθους τους είναι επίσης ιδανικά για όποιον δεν έχει ιδιαίτερη αντοχή στο αλκοόλ & μπορούν να παρασκευαστούν και σε full size για όποιον το επιθυμεί.
3. ΤΑ ''INTERNATIONAL''
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει 6 συνταγές που παραχωρήθηκαν ευγενικά από 6 διεθνώς καταξιωμένους mixologists που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό οι οποίοι τις επινόησαν αποκλειστικά για το APSENDI MYSTERY BOX PROJECT. Οι δημιουργίες τους αφουγκράστηκαν το χαρακτήρα του μαγαζιού και ακολούθησαν τις τάσεις και τις τεχνικές του διεθνούς bartending. Οι mixologists αυτοί είναι οι ακόλουθοι:
A. AGOSTINO PERRONE (Italy) - the ''martini magician'' according to Daily Telegraph, resident in "THE CONNAUGHT",London.
B. BEN REED (Sweden) - presented Shaker Maker for BBC, Appleton Rum Global Brand Embassador, co-owner of "RUM EXPERIENCE" Europe's fist rum festival.
C. MARIAN BEKE (Slovakia) - worked in "MONTGOMERY PLACE", "PURL", now resident in "NIGHTJAR", London.
D. ANDREW PENGELLY (United Kingdom) - bar manager in "NOVIKOV Restaurant &Bar " , London.
E. MICHAEL MENEGOS (Greece) - bar manager at ''BAR GURU BAR'' Athens, Havana Club GLobal Brand Ambassador, Paris
F. ANDREAS TSANOS (Greece)
worked in "HAKkASAN", ''SKETCH'', ''LONSDALE'', now resident in ''Spirit Level'', London.
πρόκειται για 4 cocktail σε μίνι εκδοχή που δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαύσει ένα εξαιρετικό ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή (5 €).Τα mystery drops λόγω του λιλιπούτειου μεγέθους τους είναι επίσης ιδανικά για όποιον δεν έχει ιδιαίτερη αντοχή στο αλκοόλ & μπορούν να παρασκευαστούν και σε full size για όποιον το επιθυμεί.
3. ΤΑ ''INTERNATIONAL''
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει 6 συνταγές που παραχωρήθηκαν ευγενικά από 6 διεθνώς καταξιωμένους mixologists που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό οι οποίοι τις επινόησαν αποκλειστικά για το APSENDI MYSTERY BOX PROJECT. Οι δημιουργίες τους αφουγκράστηκαν το χαρακτήρα του μαγαζιού και ακολούθησαν τις τάσεις και τις τεχνικές του διεθνούς bartending. Οι mixologists αυτοί είναι οι ακόλουθοι:
A. AGOSTINO PERRONE (Italy) - the ''martini magician'' according to Daily Telegraph, resident in "THE CONNAUGHT",London.
B. BEN REED (Sweden) - presented Shaker Maker for BBC, Appleton Rum Global Brand Embassador, co-owner of "RUM EXPERIENCE" Europe's fist rum festival.
C. MARIAN BEKE (Slovakia) - worked in "MONTGOMERY PLACE", "PURL", now resident in "NIGHTJAR", London.
D. ANDREW PENGELLY (United Kingdom) - bar manager in "NOVIKOV Restaurant &Bar " , London.
E. MICHAEL MENEGOS (Greece) - bar manager at ''BAR GURU BAR'' Athens, Havana Club GLobal Brand Ambassador, Paris
F. ANDREAS TSANOS (Greece)
worked in "HAKkASAN", ''SKETCH'', ''LONSDALE'', now resident in ''Spirit Level'', London.
BAR MENU
Την οργάνωση του bar έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας (γνωστός από την εταιρεία BAR SOLUTIONS - PRIVATE BARTENDING SERVICES & BAR CONSULTANCY) και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Η COCKTAIL LIST του APSENDI MYSTERY BOX PROJECT δεν θα μπορούσε να μην περιστοιχίζεται από ένα εκλεκτό finger menu απόλυτα εναρμοσμένο με τις γευστικές αποχρώσεις των ποτών. Έτσι λοιπόν οι μπρουσκέτες
Την οργάνωση του bar έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας (γνωστός από την εταιρεία BAR SOLUTIONS - PRIVATE BARTENDING SERVICES & BAR CONSULTANCY) και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Η COCKTAIL LIST του APSENDI MYSTERY BOX PROJECT δεν θα μπορούσε να μην περιστοιχίζεται από ένα εκλεκτό finger menu απόλυτα εναρμοσμένο με τις γευστικές αποχρώσεις των ποτών. Έτσι λοιπόν οι μπρουσκέτες
Σολωμού
κοστίζουν 2.5 €/τμχ, οι γαρίδες σε σπαγγέτι
πατάτας 2€/τμχ ακόμη και τα λαχταριστά
yakitori κοτόπουλο κοστίζουν μόνο 1.40€/τμχ και αυτές είναι μόνο μερικές
από τις προτάσεις μας για μια ολοκληρωμένη
γευστική εμπειρία.
MAIN MENU
Ο κατάλογος του φαγητού που έχει επιμεληθεί από τον chef Παναγιώτη Παπανικολάου έχει επιλογές από διεθνείς δημιουργίες με γνώμονα την απόλυτη συνάρτηση ποιότητας και τιμής. Μια διεθνής bistro κουζίνα ξεδιπλώνεται μπροστά στον καταναλωτή με πιάτα που ξεκινούν από 6.5€ όπως ορεκτικά & σαλάτες (tataki από μοσχάρι σε μαγιονέζα wasabi, φακές με λαχανικά & ισπανικό λουκάνικο chorizo ή σαλάτα με χοιρινό μπάρμπεκιου, αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, αυγό και lime) και από τα 9€ για τα κυρίως (στριφτάρια σε κρέμα από κολοκύθι και σπανάκι - χοιρινό με μέλι, σόγια και τζιντζερ σερβιρισμένο μέσα σε έναν ολόκληρο ανανά).
Ο κατάλογος του φαγητού που έχει επιμεληθεί από τον chef Παναγιώτη Παπανικολάου έχει επιλογές από διεθνείς δημιουργίες με γνώμονα την απόλυτη συνάρτηση ποιότητας και τιμής. Μια διεθνής bistro κουζίνα ξεδιπλώνεται μπροστά στον καταναλωτή με πιάτα που ξεκινούν από 6.5€ όπως ορεκτικά & σαλάτες (tataki από μοσχάρι σε μαγιονέζα wasabi, φακές με λαχανικά & ισπανικό λουκάνικο chorizo ή σαλάτα με χοιρινό μπάρμπεκιου, αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, αυγό και lime) και από τα 9€ για τα κυρίως (στριφτάρια σε κρέμα από κολοκύθι και σπανάκι - χοιρινό με μέλι, σόγια και τζιντζερ σερβιρισμένο μέσα σε έναν ολόκληρο ανανά).
*Κόστος ανά
άτομο 20€
WINE LIST
Με στόχο την γνωριμία του κάθε καταναλωτή με το κρασί η ομάδα του APSENDI MYSTERY BOX PROJECT προχώρησε σε μια ευρηματική λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα που ξεκινούν από τα 17€ ανά φιάλη (Φιλοκτήτης ροζέ, Μετόχι Χρωμίτσα Λευκός) και φτάνουν έως τα 40€ .(Montes Alpha CAbernet Sauvignon). Την επιμέλεια της λίστας κρασιών είχε η Άντζελα Μαριδακη.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Η δημιουργική ομάδα του APSENDI MYSTERY BOX PROJECT επιθυμώντας να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στο κομμάτι της εστίασης δεν δίστασε να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση του project της.
Με στόχο την γνωριμία του κάθε καταναλωτή με το κρασί η ομάδα του APSENDI MYSTERY BOX PROJECT προχώρησε σε μια ευρηματική λίστα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα που ξεκινούν από τα 17€ ανά φιάλη (Φιλοκτήτης ροζέ, Μετόχι Χρωμίτσα Λευκός) και φτάνουν έως τα 40€ .(Montes Alpha CAbernet Sauvignon). Την επιμέλεια της λίστας κρασιών είχε η Άντζελα Μαριδακη.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Η δημιουργική ομάδα του APSENDI MYSTERY BOX PROJECT επιθυμώντας να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στο κομμάτι της εστίασης δεν δίστασε να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση του project της.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί
η ποιότητα τόσο του φαγητού όσο
και των ποτών , ενέταξε στο
χώρο τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα
για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Έτσι υπάρχουν 2 ιαπωνικές
παγομηχανές παρασκευής παγοκύβων
& παγοτρίμματος hoshizaki, οι οποίες
παράγουν τετράγωνο πάγο & συμπαγή
σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία επιτυγχάνοντας
έτσι το απόλυτο παγωμένο ποτό χωρίς
να ταυτόχρονα να νερώνει .
Συγχρόνως ερευνώντας αδιάκοπα
και συστηματικά καταλήξε στη δημιουργία
δικών της σπιτικών σκευασμάτων απορρίπτοντας ακόμη και τους
συσκευασμένους χυμούς του εμπορίου .
Ο καταναλωτής μπορεί να πιει μια κλασσική
βότκα λεμόνι αλλιώτικη από τις άλλες,
πλημμυρισμένη από τα αρώματα σπιτικής
λεμονάδας!!!
Το APSENDI MYSTERY BOX PROJECT είναι επίσης ιδανικό μέρος
για επαγγελματικά γεύματα, επίσημα δείπνα,
συναντήσεις με φίλους ή συναδέλφους και
για οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική ή επαγγελματική
εκδήλωση επιθυμείτε.
Tips: εύκολο parking & δωρεάν πρόσβαση
στον internet
APSENDI MYSTERY BOX PROJECT : Λ. Κηφισίας 250-254/ΤΚ 15231, Χαλάνδρι,
Τηλ. 210 6717890 /www.apsendi.com/mail:info@ apsendi.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου