Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Το 13ο Συμπόσιο της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου

Το 13ο Συμπόσιο της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το το Σάββατο, 9 Απριλίου στις 21.00 μ.μ. στο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Η ΦΥΓΟΣ», Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Το Συμπόσιό έχει ως θέμα «Ο δε ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται» – Υψηλή Μαγειρική με τα Ταπεινά Όσπρια! ενώ θα έχουμε την τιμή να έχουμε ως ομιλήτρια την κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου – Δ/ντρια 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 
 
Το μενού της συνεστίασης θα επιμεληθεί ο Μέγας Γαστρονόμος της ΛεΓΗ Αλέξανδρος Γιώτης και θα περιλαμβάνει: Καλωσόρισμα: Καπουτσίνο φακής με μους γαλοτυριού στο ποτήρι ή μους γαρίδας για τους νηστεύοντες, σερβιρισμένο με λούπινα και κουκιά με χονδρό αλάτι Σαλάτα: Σαλάτα μαυρομάτικων και ροβίτσας και φούλιας με θαλασσινά Κυρίως πιάτο: Ρεβίθια με παστό και λουκάνικα ή ρεβιθάδα στο πήλινο για τους νηστεύοντες. Επιδόρπιο: Γλυκιά φάβα με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα: Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 20 ευρώ για τα μέλη της Λέσχης και 22 ευρώ για τους φίλους της Λέσχης. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται αναψυκτικό και κρασί, προσφορά του κου Θεόδωρου Κομπατσιάρη και της κας Μαρίας Στεργίου τους οποίους η Λέσχη θερμά ευχαριστεί. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μεγάλο Συμποσιάρχη της Λέσχης μας κο Αλεξίου στο 6977447313.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας μέρας (Σάββατο, 9 Απριλίου), στις 17.30, θα πραγματοποιηθεί «Τυφλή Γευστική Δοκιμασία» για την ανάδειξη της «Ομάδας Γευσιγνωστών» της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου.
Η δοκιμασία θα περιλαμβάνει τυφλή γευστική αναγνώριση και περιγραφή παρασκευής από: •10 διαφορετικά λαχανικά
•5 σαλάτες με διαφορετικά λαδόξιδα
•10 είδη Τυριών •10 Είδη Αλλαντικών
•10 διαφορετικά μαγειρευτά (λαδερά, με κρέας, με ψάρι).
•10 διαφορετικές σκέτες σάλτσες
•10 διαφορετικά γλυκά
•2 ποτήρια κρασί: 1 κόκκινο 1 λευκό.
Η τιμή συμμετοχής είναι 10 ευρώ και η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής είναι η Πέμπτη, 7 Απριλίου.Για να περάσει κάποιος την δοκιμασία και να λάβει τον χαρακτηρισμό ως «Μέλος της Ομάδας Γευσιγνωστών» θα πρέπει να αναγνωρίσει και να περιγράψει τις παρασκευές άνω των μισών φαγητών που θα δοκιμάσει.Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: epirus.gastronomy@gmail.com ή στα τηλ. 6944604745 (κος Πασχόπουλος) ή 6977447313 (κος Αλεξίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...