Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

H Μουσική Σκηνή ΑΥΛΑΙΑ επανέρχεται δυναμικά

H Μουσική Σκηνή ΑΥΛΑΙΑ , επανέρχεται δυναμικά στα μουσικά δρώμενα, μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και παρουσιάζει σημαντικα ονόματα και μουσικές εκπλήξεις . Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα κάντε τις επιλογές σας και καλή διασκέδαση ! 
 
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Λιζέτα  Καλημέρη – Δημήτρης Λάππας – Δημήτρης Μυστακίδης 
Με 4 κιθάρες, ένα  lupstation, ένα μπουζούκι και μια φωνή, η Λιζέτα Καλημέρη και ο Δημήτρης Λάππας εδώ και 4 χρόνια κάνουν επί σκηνής ένα περίπατο σε μουσικά μονοπάτια της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης ελληνικής δισκογραφίας. Ακολουθώντας τη διάθεση της στιγμής και παίρνοντας ελεύθερα την κατεύθυνση που η ίδια η βραδιά κάθε φορά εμπνέει, επιχειρούν να θυμηθούν και να μας θυμίσουν την απλή λειτουργία των τραγουδιών στην ψυχή μας. Για τις παραστάσεις που θα δώσουν στην Αυλαία, μας επιφυλάσσουν άλλη μια ευχάριστη έκπληξη: ο Δημήτρης Μυστακίδης θα προσθέσει την εμπειρία, το χρώμα και τη δεξιοτεχνία του στην τροπή της κάθε βραδιάς...
Ώρα έναρξης 22:00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Δημήτρης  Μητσοτάκης & οι Ευδαίμονες
ΑΝ  ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ  ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Ο δημοφιλής δημιουργός με το «αιρετικό» επώνυμο Δημήτρης Μητσοτάκης (diM) και οι εκλεκτοί ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ συνεργάτες του:

Εύα Λαύκα (τραγούδι)

Θανάσης Σολούκος (ακορντεόν, πιάνο)

Γιώργος (Bro) Μητσοτάκης (τύμπανα)

Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, δωδεκάχορδη & ηλ. κιθάρα)

Σταύρος Αναστασιάδης (κοντραμπάσο, ηλ. μπάσο)

παρουσιάζουν  τη μουσικοχορευτική παράσταση «ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝ» και υπόσχονται τέσσερις εξαιρετικής διάθεσης βραδιές βασισμένες στο νέο ρεπερτόριο του τραγουδοποιού αλλά και σε παλαιότερες συνθέσεις του, που έγιναν γνωστές στο πανελλήνιο από το αξιαγάπητο ηλεκτρικής μουσικής συγκρότημα Ενδελέχεια. Επίσης θα ακουστούν και διασκευασμένες επιτυχίες από το σύνολο του ελληνικού πενταγράμμου. Θα συνδράμουν με την παρουσία τους οι εξαιρετικοί: 

Γ. ΚΛΙΟΥΜΗΣ & Κ. ΠΑΡΙΣΗΣ (ΥΠΟΓΕΙΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ)
στις 8/10/2010                       
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
στις 15/10/2010
ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
στις 22/10/2010
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗς & ΜΑΡΙΑ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
στις 29/10/2010
ΣΠΕΥΣΑΤΕ! «ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝ» ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Ώρα έναρξης 22:30

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) – Στέλιος Πετράκης - Γιώργης Μανωλάκης  
Ένα σπάνιο αντάμωμα 3 δεξιοτεχνών της κρητικής μουσικής θα μας ταξιδεύσει μελωδικά σε όλη  την Κρήτη και ίσως παραπέρα...
Ψαρογιώργης: λαούτο, τραγούδι

Στέλιος Πετράκης: λύρα, τραγούδι

Γιώργης Μανωλάκης: λαούτο, τραγούδι

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)



ΤΡΙΤΗ 12 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010


OLYMPIANS LIVE 
Μέλη των θρυλικών OLYMPIANS επανασυνδέθηκαν δημιουργώντας τους OLYMPIANS  LIVE!
Εμπνευστής και  δημιουργός των OLYMPIANS LIVE είναι ένας από τους

ιδρυτές των παλιών OLYMPIANS, ο Βαγγέλης Κουτσοτόλης (ο λεγόμενος Σπόρος) μαζί με το Λεωνίδα Σταματιάδη, που είχε συμμετάσχει στους OLYMPIANS για ένα χρονικό διάστημα ως ντράμερ αφήνοντας τη δική του μουσική πινελιά.

Οι OLYMPIANS LIVE ιδρύθηκαν τον Ιανουάριο του 2006 και πραγματοποίησαν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στο Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας τα 40 χρόνια ιστορίας του Παλέ Ντε Σπορ μαζί και τα 40 χρόνια ιστορίας των OLYMPIANS!

Από τότε έχουν  δώσει γύρω στις 400 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν προσκληθεί σε συνεντεύξεις και αφιερώματα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΤ3, MEGA, STAR, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, TV 100 κ.ά.), αλλά και από εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας, του εξωτερικού και του απόδημου ελληνισμού.

Στα live παρουσιάζουν νέα τραγούδια από την 1η δισκογραφική δουλειά των OLYMPIANS LIVE μετά τη διάλυση των OLYMPIANS το 1971. Δε λείπουν όμως και τραγούδια από την πρώτη περίοδο των OLYMPIANS όπως τα πασίγνωστα και διαχρονικά «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», «Ο τρόπος», «Το κορίτσι του Μάη», «Συγνώμη», «Αλέξης» κ.ά. που καθιέρωσαν τους OLYMPIANS ως το πρώτο pop-rock συγκρότημα σε μια εποχή που κυριαρχούσε το λαϊκό τραγούδι.

Οι OLYMPIANS LIVE είναι οι:

Βαγγέλης  Κουτσοπόλης: σαξόφωνο, πνευστά, τραγούδι, φωνητικά

Λεωνίδας  Σταματιάδης: τραγούδι, ντραμς

Oleg Chaly: πιάνο, keyboards

Γιάννης Παβέζας: κιθάρα, τραγούδι, φωνητικά

Δημήτρης  Γιαλαμάς: μπάσο

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)


ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Λιζέτα  Καλημέρη – Δημήτρης Λάππας – Δημήτρης Μυστακίδης 

Με 4 κιθάρες, ένα  lupstation, ένα μπουζούκι και μια φωνή, η Λιζέτα Καλημέρη και ο Δημήτρης Λάππας εδώ και 4 χρόνια κάνουν επί σκηνής ένα περίπατο σε μουσικά μονοπάτια της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης ελληνικής δισκογραφίας. Ακολουθώντας τη διάθεση της στιγμής και παίρνοντας ελεύθερα την κατεύθυνση που η ίδια η βραδιά κάθε φορά εμπνέει, επιχειρούν να θυμηθούν και να μας θυμίσουν την απλή λειτουργία των τραγουδιών στην ψυχή μας. Για τις παραστάσεις που θα δώσουν στην Αυλαία, μας επιφυλάσσουν άλλη μια ευχάριστη έκπληξη: ο Δημήτρης Μυστακίδης θα προσθέσει την εμπειρία, το χρώμα και τη δεξιοτεχνία του στην τροπή της κάθε βραδιάς...

Ώρα έναρξης 22:00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)

Μουσική σκηνή Αυλαία,
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.        Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.       Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.         Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. 

Οι σκούρο albo στην Αρχιτεκτονική

Οι σκούρο albo σας περιμένουν στην Αρχιτεκτονική σε ένα μοναδικό live μαζί με τον Στέργιο Νταουσανάκη!!!

Τον Στέριο Νταουσανάκη συνοδεύουν οι:
ΛΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ(ΦΩΝΗ),
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΛΤΡΟΥΜΙΔΗΣ(ΠΛΗΚΤΡΑ),
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΤΥΜΠΑΝΑ),
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ(ΗΛ.ΚΙΘΑΡΑ),
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ(ΜΠΑΣΟ),
ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΡΚΑΚΗ(ΒΙΟΛΙ).

σκούρο για την αντίθεση albo για την μοναδικότητα.
Πως ξεχωριστές μονάδες γίνονται σύνολο και πως το σύνολο γίνεται μονάδα;
Η Πολυξένη στο βιολί, ο Λεοντής στο φλάουτο και τα πλήκτρα, ο Χρήστος με τζαζ επιρροές στα τύμπανα, ο Γιώργος να σολάρει με την ηλεκτρική του, ο Λουκας να εναλλάσσει την ακουστική με το μπάσο, η Ελίζα να μας ταξιδεύει με την φωνή της και Θανάσης να μας χαρίζει ξεχωριστές μουσικές διαδρομές με την φωνή του και τις συνθέσεις του. τέλος η Σάσα στα πλήκτρα ενορχηστρωτής του όλου εγχειρήματος!

Ο καθένας φορέας της δικής του ιστορίας, με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες ανά την Ελλάδα και με παράλληλους δρόμους σε συγκροτήματα ως επί το πλείστον της δυτικής Αττικής (επιρροές , n-orasis, Β-trayed, κρυμμένες πτυχές κ.α.) βρήκαν κοινό τόπο τις μουσικές αναζητήσεις και μας χαρίζουν μοναδικές ενορχηστρώσεις «έντεχνων» ελληνικών και ξένων κομματιών. Η δική τους ταυτότητα προσδιορίζεται από τις συνθέσεις του Γιώργου Καραγιάννη.
τα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά κι έπεται συνέχεια!

Σκούρο albo σε ελεύθερη απόδοση είναι το σκοτεινό/βαθύ λευκό, με μια πιο προσεκτική ανάγνωση το λατινογενές «scuro albo» εκφράζει την αντίθεση μαύρου λευκού ενώ σαν έκφραση «θολός πίνακας» αποτυπώνεται στην καλλιτεχνική ορολογία και εκφράζει τεχνοτροπία σε καμβά. Albo και το γνώρισμα μιας εξαιρετικά σπάνιας φυλής υπό διωγμό λόγω διαφορετικότητας. Μια διαφορετικότητα που εδώ εκφράζεται στην μελωδία, μια διαφορετικότητα που δεν διώκεται αλλά επιδιώκεται μέσα από μουσικές αναζητήσεις μελωδιών κρατώντας μια εκούσια ισορροπία μεταξύ ηλεκτροακουστικών και ακουστικών οργάνων.


Παρασκευή στις 10:30 μ.μ.Αρχιτεκτονική στο Γκάζι
Ελασιδών 6 , δίπλα στον ΟΤΕ

Εxclusive prive παρτι στο Vanity

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, το καλύτερο κοινό της πόλης θα είναι στο Vanity για ένα exclusive prive παρτι που θα συζητηθεί!!!

Τα γνωστά Parties ''RoyalTease'' μετά απο 3 χρόνια μεταφέρονται από το T-PALACE (KING GEORGE HOTEL) στο Vanity Club Restaurant!

Resident Dj: ~~~ Sunset Derek ~~~ & ~~~ Krisma ~~~

& GUEST DJ'S
30/09- NEWSFLASH!!!!Guest DJ De Puta Madre will be gracing the decks with his appearance all the way from London UK...

" Vanity " & " ROYAL EVENTS " present the:" RoyalTease " PARTY....!!!!

...Cause everybody can feel like a King or a Queen...

GRAND OPENING ΠΕΜΠΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Deep house , house , funky house & little bit of Mainstream sexy sounds....

Sexy Dance SHOW...

Fabulus Models..
..& the most upscale Crowd of the city!!!

Dress Code: Mysterious Chic
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 698 98 89 587

The Hub

Tο παλιό εργοστάσιο της "Πάλκο" είναι το νέο Hub της πόλης; True story.

Μη χάσεις με τίποτα τα διπλά εγκαίνια που πραγματοποιούνται εκεί !

Από τη μια το ίδιο το κτίριο κι από την άλλη η έκθεση "Volume One-Αντικείμενα, Γεγονότα και Συναντήσεις" ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Μαζί, παρουσιάζεται μία δράση του καλλιτέχνη Andy Holden, σχετική με τη γλυπτική του εγκατάσταση στον εξωτερικό χώρο, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού στην πρόσοψη του κτιρίου από την ομάδα 2monochannels. Η βραδιά θα τελειώσει, φυσικά, με πάρτι! Ν.Λ.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

The Hub, Αλκμήνης 5 & Σφηττιών 3, Γκάζι  20:00  Είσοδος ελεύθερη 

Party λήξης measaFestival

Το φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής και τέχνης από τη Μέση Ανατολή MEASAF ρίχνει σήμερα αυλαία με ένα party concert στον πολυχώρο του micraasia.

Οι Jadal από την Ιορδανία και Donia Massoud από την Αίγυπτο, θα είναι εκεί να μας ταξιδέψουν με τις ιδιαίτερες μουσικές των πατρίδων τους, λίγο πριν οι djs αναλάβουν να μας λικνίσουν σε ανατολίτικους και μη ρυθμούς.

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία – με τρανταχτά παραδείγματα αποτυχίας – ας κάνουμε το πιο απλό: let’s blend together!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου     
 micraasia, Κωσταντινουπόλεως 70, Γκάζι  22:30  Είσοδος ελεύθερη 

Συναυλία Matt Elliott & Lolek

Μια απρόσμενη αλλά καθόλου αφύσικη συνεργασία.

Ο πιο αυθεντικός και επιδραστικότερος ίσως μουσικός της σκηνής του Bristol, Matt Elliott, μοιράζεται τη σκηνή με έναν από τους νεότερους και πιο αγαπημένους Έλληνες τραγουδιστές, το Lolek.

Οι δύο μουσικοί, αν και αλλοεθνείς, μιλούν την ίδια γλώσσα – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε ένα dark folk περιβάλλον, εξομολογούνται τις κρυμμένες σκέψεις τους, βαλσάρουν με τις ευαισθησίες τους και επικοινωνούν με σπάνια αμεσότητα με το κοινό. Απολαύστε τους!
   
   Τρίτη 5 Οκτωβρίου 
   Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς  22:30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30)  20€-30€ (καν.), 15€ (φοιτ.) 

Παιωνία

Λίγα μέτρα από το χαμό του πεζόδρομου του Θησείου βρίσκεται ένα μέρος απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης.

Η "Παιωνία" είναι ένα βοτανοπωλείο-τεϊoποτείο με πολύ μεγάλη ποικιλία τσαγιών και βοτάνων, τα οποία μπορείς είτε να απολαύσεις στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται ή να τα αγοράσεις για το σπίτι.

Η μυρωδιά των βοτάνων, η χαλαρή μουσική, η λιτή διακόσμηση και το φιλικό προσωπικό δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας που σε εμπνέει να κάτσεις με τις ώρες.

Εκτός από βότανα, θα βρεις προς πώληση αιθέρια έλαια, φυτικά καλλυντικά, βιβλία, σκεύη τσαγιού και πολλά άλλα.
     
   Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο 

DJ set Akis BOY@ Zis

Ο Akis BOY@ Zis από τους Sigmatropic υποστηρίζει εξίσου καλά τόσο το παλιομοδίτικο όσο και το σύγχρονο.

Την Πέμπτη, στο Beton7, θα σας βάλει να ακούσετε ηχογραφημένους ήχους, θορύβους και οπερετικά περάσματα μιξαρισμένα με αγαπημένα κομμάτια από τη δεκαετία του 80 μέχρι και σήμερα. Μια βραδιά όπου θα κυριαρχήσουν οι ονειρικές μελωδίες, το βαθύ μπάσο και η πολυρυθμία.

Μην το χάσετε!  
    
   Beton7, Πύδνας 7 Βοτανικός  21:30  Είσοδος ελεύθερη 

Back 2 Xstatic Birthday Party

Οι Xstatic σας προσκαλούν απόψε στο πάρτι γενεθλίων τους στο Bar Tessera! Πηγαίνετε να τους ευχηθείτε και χορέψετε στους ρυθμούς ενός καθόλα Xstatic DJ set.

Εκεί θα είναι οι Κωνσταντίνος Καλφακάκος, Στέλλα Καλησπεράτου, Γιώργος Καμπούρης, Παναγιώτης Μένεγος, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Σπύρος Παγιατάκης, Χρήστος Παπαμιχάλης και Δημήτρης Παπασπυρόπουλος. Good times!
        
   Bar Tessera, Κολοκοτρώνη 25, Στοά Πραξιτέλους Σύνταγμα  22:00  Είσοδος ελεύθερη 

Tango with lions

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσωπικές αφηγήσεις, σε ακουστική διάθεση αμερικάνικης φολκ, επιρροές από Beirut και Elliot Smith, και ένα one-man-band-show που θα σας εκπλήξει.

Οι Tango with lions, οι Egg Hell και ο (Αλέξανδρος) LogOut, είναι τρεις μπάντες που εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους χωρίς στόμφο και με ιδιαίτερη ειλικρίνεια.

Τραγουδούν για τις κοινές μας σκέψεις δημιουργώντας ένα σύγχρονο μουσικό ταξίδι και το κάνουν πολύ καλά. Σήμερα, πρέπει να περάσετε να τους ακούσετε.
      
   Six D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι  22.00  8€

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ – «Κουρελού» στη Μουσικη σκηνη Αυλαια

Βασιλική Καρακώστα

Για την έναρξη των φετινών της παραστάσεων η μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ στο Βοτανικό φιλοξενεί τη Βασιλική Καρακώστα μαζί με τη γνωστή τρομερή της παρέα και μας καλούν σε μια βραδιά μοναδικών μουσικών ανατροπών και συγκινήσεων.
Με ένα δίσκο να ηχογραφείται στο studio η Βασιλική Καρακώστα και η παρέα της θα εμφανιστούν την μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ για να στρώσουν την παλιά και νέα τους «Κουρελού».
Μια «Κουρελού» πλεγμένη με τα υφάδια των συγκινήσεων που φωτίζουν τα διαφορετικά πρόσωπα του καθενός μας. Τραγούδια που ξανασυστήνονται χωρίς προκαταλήψεις και απογυμνώνονται ως τον πυρήνα τους. Μεταμορφώνονται σε πρώτη ύλη για το σύγχρονο πανηγύρι, το ροκ του μέλλοντός μας.
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € με κρασί
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 
Μουσική σκηνή Αυλαία,
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός 2103474074 www.avlea.gr

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ανθούν τα στέκια της μπίρας Ξανθές, μαύρες ή κόκκινες για κάθε γούστο


«Πριν από 16 χρόνια,όταν άνοιξα την πρώτη μπιραρία, το 90% των πελατών που έρχονταν μου ζητούσε “μια πράσινη” ή κάποια από τις μάρκες που βρίσκεις στο περίπτερο.Οταν τους έλεγα πως δεν τις διαθέτουμε,συνήθως η αντίδρασή τους ήταν του τύπου “μα,καλά,μπιραρία είναι αυτή;”. Αυτό πλέον δεν συμβαίνει, καθώς ο κόσμος μάλλον έμαθε να πίνει μπίρα». Τα λόγια του ιδιοκτήτη τριών καταστημάτων με την επωνυμία Ζύθος κ. Μιχάλη Κογκάκη καταγράφουν πιστά την κατάσταση που επικρατεί στα στέκια των «μπιρόβιων» της Αθήνας. 

Ως πριν από 20 χρόνια η μπίρα ήταν για τους περισσότερους ένα δευτερεύον ποτό, όμως την τελευταία δεκαετία και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Αθήνα έχει γεμίσει με δεκάδες καταστήματα που την προσφέρουν αποκλειστικά. Σε αυτά μπορεί να βρει κανείς βαρελίσιες, εμφιαλωμένες, ξανθές, μαύρες, κόκκινες, γερμανικές, τσέχικες, ακόμη και... ιαπωνικές μπίρες. «Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στις μπιραρίεςείναι ότι πρόκειται για έναν χώρο όπου μπορείς να είσαι χαλαρός,να πιεις μια μπίρα ή να απολαύσεις ένα γεύμα. Είναι για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες»λέει ο κ. Θανάσης Εξαρχος, θαμώνας σε καταστήματα του είδους. «Παλαιότερα συνήθιζα να θεωρώ την μπίρα εποχικό ποτό,μόνο για το καλοκαίρι.Οι επισκέψεις σε μπιραρίες όμως και η καθοδήγηση από εμπειρότερους... πότες με έκαναν να αλλάξω γνώμη. Πλέον πίνω μπίρα όλον τονχρόνο, και μάλιστα επιλέγω διαφορετικό τύπο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες» συμπληρώνει. 

Η εικόνα της σερβιτόρας που βγάζει τα ποτήρια από την κατάψυξη προκειμένου να είναι παγωμένα προκαλεί... σπυριά στους γκουρμέ του ζύθου. «Η μπίρα είναι ένας ζωντανός οργανισμός,η επαφή με το παγωμένο ποτήρι αλλοιώνει τη γεύση της.Για τις περισσότερες μπίρες η σωστή θερμοκρασία είναι τέσσερις με οκτώ βαθμούς» λέει στο «Βήμα» ο ιδιοκτήτης της μπιραρίας Villa Μarietta στον Αλιμο, κ. Μιχάλης Κωτσόπουλος. Ο ίδιος μοιάζει με... κινητή εγκυκλοπαίδεια της μπίρας, καθώς η κάβα του καταστήματός του διαθέτει 131 διαφορετικές μάρκες. «Πρόκειται για έναευγενές ποτό,το μοναδικό ποτό που γνωρίζεις όταν το πίνεις πως δεν θα είναι “μπόμπα  » συμπληρώνει. Η έκρηξη της συγκεκριμένης

Μιχάλης Κωτσόπουλος: «Πρόκειται για ένα ευγενές ποτό, το μοναδικό ποτό που γνωρίζεις όταν το πίνεις ότι δεν θα είναι “μπόμπα”» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Κ. ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ)
αγοράς έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα απαιτητική πελατεία. «Δεν μου αρέσει το ότι σε αρκετές μπιραρίες που επισκέπτομαι, ανακαλύπτω πως είμαι πιο ενημερωμένος στα θέματά τηςαπ΄ ό,τι το προσωπικό, συχνά και από τον ιδιοκτήτη. Γι΄ αυτό πλέον επιλέγωπροσεκτικά το πού θα πάω να απολαύσω το αγαπημένο μου ποτό» λέει ο κ. Γιώργος Κετσελίδης , προπονητής μπάσκετ, μέλος της τεχνικής ηγεσίας του Πανελληνίου. 
Για τους θαμώνες της μπιραρίας η φθηνή μπίρα ή η μπίρα σε κουτάκι είναι... αιτία πολέμου. «Στο σπίτι μου έχω μόνο μπίρες που θεωρώ ποιοτικές. Τις κοινές τις χρησιμοποιεί η γυναίκα μου για συνταγές μαγειρικής» λέει ο κ. Αργύρης Κώτσης , απολαμβάνοντας τη βαρελίσια βαυαρική μπίρα του. Οι περισσότερες μπιραρίες σερβίρουν και φαγητό, πέρα από αμέτρητες, διαφορετικές ετικέτες μπίρας, συνήθως γερμανικής προέλευσης. «Θεωρώ ότι είναι μια έξοδος που μπορεί να συνδυάσει τα πάντα,φαγητό και ποτό.Επιπλέον δεν χρειάζεται να είναι μεταμεσονύκτια,όπως συμβαίνει με τα μπαρ.Προσωπικά με χαλαρώνει απίστευτα να πίνω τη φρουτώδη μπίρα μου μετά τη δουλειά» λέει η οινολόγος κυρία Φωτεινή Τουνισίδου. 

Εκτός από μια ποιοτική έξοδος για τις νεότερες ηλικίες η μπιραρία είναι και μια οικονομική λύση διασκέδασης. «Μία φορά την εβδομάδα δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να πιουν όση βαρελίσια τσέχικη μπίρα θέλουν με μόλις 11 ευρώ συνολικά.Εκείνη την ημέρα το μαγαζί μοιάζει με φοιτητικό αμφιθέατρο» λέει η κυρία Βερόνικα Κρουσάκοβα, ιδιοκτήτρια της τσέχικης μπιραρίας Ηorse Ηouse στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο επιμένων ελληνικά

Η στροφή των Ελλήνων σε ποιοτική εισαγόμενη μπίρα έδωσε το έναυσμα σε κάποιους τολμηρούς συμπατριώτες μας να ξεκινήσουν τα δικά τους ζυθοποιεία. Ο κ. Σοφοκλής Παναγιώτου (φωτογραφία) ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του τη μικροζυθοποιία Septem το 2009, στην Εύβοια. «Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων συνεχίζει να θεωρεί την μπίρα ένα καλοκαιρινό δροσιστικό ποτό και όχι ένα ποτό που προσφέρει γαστριμαργική απόλαυση, όπως το καλό κρασί ή το καλό ουίσκι. Σιγά σιγά όμως τα πράγματα αλλάζουν, καθώς φαίνεται ότι και στην μπίρα ο κόσμος αρχίζει να εκτιμά την ποιότητα. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι μικροζυθοποιίες,αφού φυσικά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες από πλευράς κόστους ή μάρκετινγκ.Η μεγαλύτερη διαφήμιση για εμάς είναι τα ίδια τα προϊόντα μας». 
www.tovima.gr

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

♔ Vanity Club Restaurant

Χτες βράδυ στην Κηφισίας έγινε το αδιαχώρητο!!
Το Vanity ξεκίνησε πολύ δυναμικά και πολλοί αθηναίοι και αθηναίες το τίμησαν με την παρουσία τους!
Μας περιμένουν μοναδικές βραδιές σ'αυτον τον καταπληκτικό χώρο που δημιουργήθηκε για την απόλυτη διασκέδασή σας
Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή συνεχίζει δυναμικά.
♛VANITY CLUB RESTAURANT♛ Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 10-12, ΜΑΡΟΥΣΙ 
(Agora Center)
Reservations ☎: 6989889587

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Συναυλία Electric Litany @ Playground Noise

Το Gagarin 205 παρουσιάζει απόψε δύο από τις καλύτερες νέες μπάντες της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Οι Electric Litany δημιουργήθηκαν το 2007, ζουν στην Αγγλία και χαρακτηρίζονται για τον έντονο, «στοιχειωμένο» και απρόβλεπτο χαρακτήρα των κομματιών τους.

Οι Playground Noise είναι από την Πάτρα και θα παρουσιάσουν το ομώνυμο άλμπουμ τους γεμάτο από εύθραυστες εσωτερικές μελωδίες. Απολαύστε τους!


Σάββατο 25 - 9   
 Gagarin 205, Λιοσίων 203-205  21:00  12€

Party Ελληνικού Σινεμά

Μια ημέρα πριν το πάρτυ λήξης των Νυχτών Πρεμιέρας στο Pasaji, η διοργάνωση του φεστιβάλ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, μας προσφέρουν άλλη μια ευκαιρία για διασκέδαση!

Για 2η συνεχή χρονιά, τιμούμε το ελληνικό σινεμά και γιορτάζουμε μ’ένα μεγάλο πάρτυ στην ταράτσα του Mataroa.

Λίγο μετά τη βράβευση των καλύτερων πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών και σκηνοθετών της περασμένης χρονιάς, και την προβολή της νέας ταινίας του Ν. Παναγιωτόπουλου «Τα οπωροφόρα της Αθήνας», οι ρυθμοί ανεβαίνουν με θέα την Ακρόπολη!
Σάββατο 25 - 9
Mataroa, Ιεράς Οδού & Κεραμεικού 116, Γκάζι  22:30  Είσοδος ελεύθερη

DJ set & Live Eglo Return! Ft. Floating Points, Funkineven, Fatima & Alex Nut

Οι Black Athena και η ομάδα OUTRO έχει καλέσει στο Yoga Bala το crew της λονδρέζικης δισκογραφικής εταιρείας Eglo για ένα μοναδικό Eglo showcase.

Οι Floating Points, η Fatima, ο Funkineven και ο ιδρυτής της Eglo, Alex Nut με τις funky μουσικές τους θα σας κρατήσουν στο πόδι μέχρι το πρωί.

Τη βραδιά θα ανοίξει η Sassy J. Να είστε όλοι εκεί!    
    
Παρασκευή 24     

Yoga Bala, Ρήγα Παλαμήδου 5-7 Ψυρρή  22:00  Είσοδος ελεύθερη

Live Cold Feet Project

Έχοντας αποκομίσει ποικίλες υπαρξιακές εμπειρίες από τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες οι cold feet project είναι έτοιμοι για το πρώτο τους live μετά τις διακοπές.

Περίεργοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, τζαζ επιρροές, αλλά και τα μυστικά της τεχνολογίας θα αποτελέσουν το όχημα που θα βγάλει τις δαιδαλώδεις και μπερδεμένες σκέψεις τους στην επιφάνεια.

Cold feet poject: an existential trip to moral grey – ή αλλιώς: πώς να περάσω πραγματικά καλά το βράδυ μου.          
     
 Πέμπτη 23 - 9 .
Glam bar, Δεκελέων 40, Γκάζι  22:00  Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Άγριες Νύχτες ξεκίνησαν με απόλυτη επιτυχία !



Οι 15 50 (δεκαπέντε πενήντα) ξεσήκωσαν το κατάμεστο club και τους απογείωσαν όλους με το υπέροχο live τους. Ανάμεσα στους θαυμαστές και πολλοί επώνυμοι όπως η Ζέτα Δούκα, η Χριστίνα Αλεξανιάν , η Αλίνα Κοτσοβούλου και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που ανέβηκε στην σκηνή , τραγούδησε και αποθεώθηκε από όλους !

Άγριες νύχτες με τους 1550 κάθε Τετάρτη στο Socialista

Οι 15 50 με ένα υπέροχο live πρόγραμμα δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα απογειώνοντας το κοινό έχοντας μετατρέψει τις Τετάρτες σε απόλυτο must!

Οι 15 50 έχοντας στο ενεργητικό τους αμέτρητα live σε μικρούς και μεγάλους χώρους με σπουδαίες συνεργασίες (Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Ζιώγαλα , Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο κ.α) έχουν στήσει ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που και αυτή την φορά θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις .

Τα Live των 15 50 εδώ και χρόνια στέφονται με απόλυτη επιτυχία, κυρίως λόγω της εκρηκτικής τους σκηνικής παρουσίας, τον δυναμικό ηλεκτρικό τους ήχο, αλλά και των πρωτοποριακών επιλογών τους όσον αφορά στα τραγούδια και την παρουσίαση τους. Πάντα έχουν κάτι ιδιαίτερο να δείξουν και ένα μοναδικό τρόπο να απογειώνουν το κοινό που μένει πιστό και τους ακολουθεί παντού.

Οι 15 50 παράλληλα με τις εμφανίσεις τους στο Socialista κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο ‘’Αγριες Νύχτες ‘’, ενώ για όλο τον Σεπτέμβρη θα συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους με τον Αντώνη Ρέμο στη Θεσσαλονίκη.

Οι 15 50 σχηματίστηκαν στις αρχές του 1998 και αποτελούνται σήμερα από τους: Αλέξη Μίχο-φωνητικά, Ρουσσέτο Δημητρόγλου-κιθάρα, Τάσο Σταύρακα-πλήκτρα, Ιωσήφ Μοσχόπουλο-κιθάρες - φωνητικά, Γιάννη Κουμέττη-μπάσο και Γιάννη Ράνη-ντράμς.

Socialista
Τριπτολέμου 33, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3474733, 6974 352004

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Meat House: Μοντέρνα Ελληνική ταβέρνα

To Meat House αποτελεί έναν καινούριο ζεστό και φιλικό χώρο που συγκαταλέγεται στα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της μοντέρνας Ελληνικής ταβέρνας.

Ο ανακαινισμένος χώρος της παλιάς μονοκατοικίας, στην Ελ.Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, 
βασισμένος στο λευκό χρώμα αλλά και στις de cape αποχρώσεις των επίπλων σε κάνει να αισθανθείς άνετα και οικεία! Για ποιο «prive» και «ήσυχες» καταστάσεις μπορείτε να επιλέξετε το πίσω μέρος του όπου θα συναντήσετε την αυλή με την πέργκολα περιστοιχισμένη από δέντρα! 

Η κουζίνα του Meat House που βασίζεται σε φρέσκες ελληνικές πρώτες ύλες με κυρίαρχο στοιχείο το κρέας, διαθέτει ειδικές μεγάλες σχάρες προσφέροντας σας τα πιο νόστιμα και ζουμερά κρεατοειδή καλοψημένα στα κάρβουνα, συνδυασμένα με μια μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών ορεκτικών, τραγανές φρέσκες τηγανιτές πατάτες, δροσερές σαλάτες αλλά και φρεσκότατα γλυκά! 

Το Meat House σας περιμένει από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 18:00 έως και τη 1:00 και το Σάββατο & την Κυριακή από τις 13:00 έως και τη 1:00, σε ένα νέο καλαίσθητο χώρο κοντά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, για να δοκιμάσετε τις θεσπέσιες Ελληνικές γευστικές του προτάσεις στις πιο προσιτές τιμές της πόλης!

Meat House
Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00-1:00
Σάββατο & Κυριακή: 13:00-1:00

Ελ.Βενιζέλου 57, 171 23 Ν.Σμύρνη
Τηλ. 2109328368, info@meathouse.gr
www.meathouse.gr

ΟΙ DE NIRO ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


Μια μοναδική βραδιά, με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου ως guest να ενθουσιάζει τους πάντες με τις φωνητικές της δυνατότητες.

Από το πρώτο κιόλας live οι De Niro έδειξαν την δυναμική τους και πως το υπέροχο πρόγραμμα τους δημιουργεί την απόλυτη διασκέδαση!

Μια μοναδική βραδιά στο Socialista και για την Σοφία Βογιατζάκη που επέλεξε το συγκεκριμένο live για να γιορτάσει με τους φίλους της, την ονομαστική της εορτή. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν: ο Μιχάλης Ρέππας, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Τζόυς Ευείδη, ο Ησαίας Ματιάμπα, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο Κωστής Πατρίκιος, η Τίνα Σακελαρίου, ο Δημήτρης Τσέλιος και πολλοί άλλοι.

Kάθε Πέμπτη ‘’Πετάμε Ψηλά ‘’ με τους DE NIRO!

Οι DE NIRO αφού κατέκτησαν όλη την βόρεια Ελλάδα με τα υπέροχα live τους κατεβαίνουν στην Αθήνα και ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο Socialista για να δημιουργήσουν το απόλυτο hype του φετινού χειμώνα .

Κάθε Πέμπτη θα παρουσιάζουν ένα τελείως διαφορετικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα. Μαζί τους κάθε φορά ένας Guest έκπληξη!

Οι De Niro δημιουργήθηκαν το 2006 και είναι μια παρέα που τους ενώνει η party διάθεσή τους απέναντι στη μουσική, οι χαρακτηριστικές τους μελωδίες και η δυνατή σκηνική τους παρουσία.

Είναι δικαιολογημένα το πιο πολυσυζητημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι De Niro ξεκίνησαν με μια νεανική & fun διάθεση και γρήγορα κατέκτησαν το κοινό της πόλης τους με τις καταπληκτικές τους εμφανίσεις σε clubs και μουσικές σκηνές.

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους single και την διασκευή τους στο πασίγνωστο τραγούδι «Μη γυρίσεις» που πρωτοτραγούδησαν οι αδελφοίΚατσιμίχα, η φήμη τους άρχισε να εξαπλώνεται, ενώ το πρώτο album τους με τίτλο ‘’Πιο Ψηλά’’ έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο τύπος τους υποδέχτηκε με θριαμβευτικά άρθρα και εξώφυλλα ενώ πριν καν κυκλοφορήσει το πρώτο τους album τους είδαμε να συνεργάζονται με την Έλενα Παπαρίζου στο Mad Secret Concert, στην περιοδεία του Amita Motion Tour 2009, στις sold out εμφανίσεις με τον Σακη Ρουβά στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο Rockwave Festival ως support στους The Killers και στην Duffy. Επίσης στο opening του River Party στο Νεστόριο, ίσως το σημαντικότερο μουσικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα, δίπλα σε ονόματα όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και άλλοι.

Μην τους χάσετε και θα διαπιστώσετε γιατί γίνεται τόσος θόρυβος γύρω από το όνομά τους! 

Οι Σουηδοι rockers Spiritual Beggars στο Κύτταρο


Ειναι μια από τις αγαπημενες μπαντες του Ελληνικου στο χωρο του stoner rock.

Οι Σουηδοι rockers Spiritual Beggars εχοντας αρκετα χρüνια να βρεθουν επι σκηνης στην χωρα μας, επιστρεφουν αυτη τη φορα στην σκηνη του Κυτταρου, εχοντας εναν νεο δισκο στις αποσκευες τους, το "Return To Zero".

Αυτüς ειναι και ο πρωτος δισκος της μπαντας με τον νεο της frontman, τον ApolloPapathanasio, γνωστü απü την μεχρι τωρα πορεια του ως frontman σχηματων üπως ειναι οι Firewind, οι Evil Masquerade κ.α.

Η παρεα του Mike Amott (Arch Enemy) υπüσχεται να μας χαρισει μια υπεροχη βραδια, ερμηνευοντας παλιες και νεες επιτυχιες.

Μαζι τους την σκηνη θα μοιραστουν τρεις νεες μπαντες:
οι Ink (http://www.myspace.com/inkgreece),
οι Full House Brew Crew (http://www.myspace.com/fullhousebandathens)
και οι Fireground (http://www.myspace.com/firegroundgr).

Η συναυλια θα αρχισει στις 19.30μμ και το εισιτηριο θα κοστιζει 25 ευρω.

Για τα πρωτα 100 εισιτηρια που θα αγοραστουν μεσω του ακüλουθου link: http://spiritualbeggars-athens.eventbrite.com  θα αγοραστουν στην τιμη των 20 ευρω!

Η προπωληση των εισητηριων για την επερχομενη συναυλια των Spiritual Beggarsξεκινησε. Λογω του οτι ο χωρος είναι περιορισμενης χωρητικοτητας (700 ατομων) παρακαλειστε να παραλαβετε το εισιτηριο σας αμεσα.

Τα εισητηρια μπορειτε να τα προμηθευτειτε απο:

Ticket House Αθήνας
No Remorse Records
Sirens Records

ενώ σύντομα θα υπάρχουν και στο Metal Era Records.

Σωματείο Καταστηματαρχών Περιοχής Γκαζιού: Ψήφο σε συνδυασμούς και άτομα που μας βοηθούν!



To Σωματείο Καταστηματαρχών Περιοχής Γκαζιού σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Εμείς, οι Επαγγελματίες του χώρου της Εστίασης με καταστήματα στο Γκάζι, αλλά και οι Εργαζόμενοι σε αυτά, υποστηρίζουμε στις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο της Αθήνας συνδυασμούς που μας στηρίζουν!

Ελάτε ΟΛΟΙ μαζί μας, για να δείξουμε την Δύναμή μας, δύναμη ενός κλάδου από τους ποιο υγιείς της χώρας.

Ψήφο λοιπόν σε συνδυασμούς και άτομα που μας βοηθούν!

Συνάδελφοι και εργαζόμενοι, δηλώστε την συμμετοχή σας, γίνετε φίλοι στην σελίδα για να είμαστε όσο Δυνατοί χρειάζεται. Όλη η Αθήνα μια γραμμή"!

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ευέλικτο σύστημα ψηφιακής σήμανσης όλα-σε-ένα για τις επιχειρήσεις


H LG Electronics, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας, παρουσιάζει το LG SuperSign, μια νέα ολοκληρωμένη λύση ψηφιακής σήμανσης για τις εξειδικευμένες ανάγκες επικοινωνίας και προβολής των επιχειρήσεων, που εξασφαλίζει τη διαφοροποίησή τους στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς. Το πλήρες «πακέτο» υπηρεσιών Digital Signage LG SuperSign, παρέχει προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, λογισμικό και προσαρμοσμένες λειτουργίες, συνδυάζοντας ιδανικά το χαμηλό κόστος, την απλή εφαρμογή και την υψηλή αποδοτικότητα.

«Το LG SuperSign έχει αναπτυχθεί ως μια ολοκληρωμένη λύση Digital Signage για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επικοινωνούν με τους πελάτες τους και αποτελεί ένα εύχρηστο, αποδοτικό, αλλά και ισχυρό εργαλείο προβολής. Επιπλέον, όλα τα στοιχεία του LG SuperSign έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να διασφαλίζεται η αρμονική του λειτουργία, καθιστώντας όλο το σύστημα εξαιρετικά απλό στην εγκατάστασή και τη λειτουργία του. Χάρη στο φιλικό στη χρήση και αναβαθμισμένο λογισμικό, η συντήρηση του δικτύου ψηφιακής σήμανσης, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Luc Grare, Διευθυντής της LG Business Solutions Europe.

Το LG SuperSign αποτελεί ένα ευέλικτο όλα-σε-ένα «πακέτο» digital signage, που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής σήμανσης: οθόνες υψηλής ποιότητας, έναν Η/Υ - που λειτουργεί ως media player - και προηγμένο λογισμικό.

Επιπλέον, είναι η πρώτη πρακτική λύση Digital Signage για τις επιχειρήσεις, που καθιστά εύκολη και γρήγορη τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, απελευθερώνοντας τους επιχειρηματίες και το προσωπικό από τη διαμόρφωση του συστήματος ψηφιακής σήμανσης, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην φροντίδα και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Ειδικότερα, η νέα Digital Signage λύση της LG, επιτρέπει σε έναν διαχειριστή να μεταδίδει ψηφιακό περιεχόμενο και αρχεία μέσω τοπικού δικτύου, με τη χρήση ενός server PC στον οποίο είναι εγκατεστημένο το λογισμικό του SuperSign. Παρέχεται έτσι, η δυνατότητα προβολής περιεχομένου πολλαπλών εικόνων σε μια οθόνη, εξασφαλίζοντας υψηλότερη απόδοση για το διαφημιζόμενο. Επιπλέον, το λογισμικό του SuperSign προσφέρει απεικόνιση ποιότητας Full HD, ενώ υποστηρίζει RSS feeds, φωτογραφίες, παρουσιάσεις PowerPoint, video, αρχεία HTML και Flash. Τέλος, διαθέτει ένα πλήρες σύστημα διάγνωσης, προστασίας από κλοπή και παρακολούθησης σφαλμάτων, όπως επίσης και λειτουργίες παρακολούθησης, που επιτρέπουν σε έναν μόνο server να διαχειρίζεται πολλαπλές οθόνες.

Η LG Electronics αναγνωρίζει τη δυναμική της επαγγελματικής αγοράς, επενδύοντας συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη, προκειμένου να καθοδηγεί τις εξελίξεις στο σχεδιασμό νέων τεχνολογιών και λύσεων, που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του κλάδου και προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που τις αξιοποιούν. Η εταιρεία στοχεύει στην παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, απλή εφαρμογή και υψηλή αποδοτικότητα, σε συνδυασμό με προϊόντα που ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία και υψηλό design, γιατί Life’s Good!

MOVIE STAR CAFE


Το MOVIE STAR CAFE είναι ένας ιδιαίτερος χώρος σας φιλοξενεί από νωρίς το πρωί για espresso αλλά και ελληνικό καφέ στη χόβολη, το απόγευμα για γλυκά και σνακ, και μέχρι αργά το βράδυ.

ΕΛΠΙΔΟΣ 7 - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ")

Φιλοσοφία του χώρου: ΟΤΙ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΝΤΟ ΑΠΛΑ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

“Ραπ για να ζήσω” λένε οι ΝΤΠ.

Νέο single και νέα συναυλία στις 22/09 στο Κ44, από τους Νέα Τάξη Πραγμάτων 

Το δημοφιλές hip hop συγκρότημα Νέα Τάξη Πραγμάτων (ή ΝΤΠ.), καλωσορίζει τους fans του στη φθινοπωρινή σεζόν και επιστρέφει στα δρώμενα με νέο single και νέα συναυλία. Το group που σύντομα κλείνει 10 χρόνια συναυλιακής δραστηριότητας, δηλώνει πως χρησιμοποιεί το ραπ ως μουσική φόρμα, “για να ζήσει, να χτυπήσει, να εκφραστεί και να αντιμιλήσει” και όχι ως μέσο για προσωπικό πλουτισμό και προβολή.

Το νέο single γυρίστηκε videoclip στην Ερμούπολη της Σύρου, από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Μάνο Κουντούρη, και το αποτέλεσμα από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίες του στο διαδίκτυο, ικανοποίησε αισθητικά τους hip hop ακροατές, λόγω της αυθεντικότητας και της ενέργειας που εκπέμπει. Για το λόγου το αληθές:



Οι ΝΤΠ. θα εμφανιστούν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι) όπου θα παρουσιάσουν στους fans τους, ένα φρέσκο και ανανεωμένο πρόγραμμα, με βάση τα βαριά beats, τον ανένδοτο στις εμπορικές επιταγές της εποχής ραπ στίχο, τη μελωδικότητα αλλά και τη feel good διάθεση, που μόνο αυτοί ξέρουν να δημιουργούν. Τη συναυλία ανοίγει, το hip hop συγκρότημα με το προσεκτικά επιλεγμένο αντιφατικό όνομα Νεκρική Σιγή, οι οποίοι βρίσκονται στα τελικά στάδια ηχογράφησης του νέου του album. Η έναρξη της συναυλίας ορίστηκε στις 22:00 και επειδή οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι, αντί για εισιτήριο οι ΝΤΠ. και το Κ44 προτίμησαν «Καλή καρδιά»!

ΝΤΠ. Live | Τετάρτη 22/09 | Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι| Έναρξη: 22:00| Είσοδος:

Καλή καρδιά!

Rockin' the Casbah

Τα χάμπουργκερ και τα κεμπάπ τσιτσιρίζουν στο γκριλ, οι παγωμένες μπίρες και τα κοκτέιλ στροβιλίζονται στα ποτήρια, οι κιθάρες νιαουρίζουν, πότε αγριεμένες, πότε νωχελικές.

Η Betty Page σε κοιτάζει ναζιάρικα καθώς η ανακόντα που είναι τυλιγμένη γύρω από τη μπάρα περιμένει να χαίδέψει τους αγκώνες σου. Γυρνάς το κεφάλι στον Elvis περιμένοντας μιαν απάντηση. Εκείνος πίνει αδιάφορα το μαρτίνι του χαζεύοντας το b-movie στην οθόνη.

Τελικά καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεσαι απαντήσεις. Βρίσκεσαι στο Rockin' the Casbah, ένα διαφορετικό μέρος, ένα μέρος όπου όλα μπορούν να συμβούν. Ένα στέκι για τους φίλους του rock 'n' roll, του καλού φαγητού και των καθαρών ποτών.

Ένα στέκι για φίλους γενικά, ακόμα και για τους φίλους που θα γνωρίσεις εδώ. Και όλα αυτά με τιμές που βγάζουν με αυθάδεια τη γλώσσα στο ΔΝΤ.
Rockin' the Casbah: Grill, Beers and Rock 'n' Roll. Gotta love it !

Χαριλάου Τρικούπη 13, κέντρο Αθήνας. 210 380 1875
Από τις 8: το πρωί μέχρι όσο πάρει.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

O Ιταλός NICOLA LAVACA & gest D.J ο PIERO RAVINI στις “33 ΣΤΡΟΦΕΣ”

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ανοίγει η πιο εντυπωσιακή  DISCOTHÈQUE  στο κέντρο της Αθήνας το όνομά της  “33 ΣΤΡΟΦΕΣ” πρώην «VINILIO TABOO»

Ένας χώρος που διαμορφώθηκε έτσι ώστε να προσφέρει άνεση ,καλή μουσική ,σωστό ήχο & θέαμα χρωμάτων,  στοιχεία που θέλουμε να δημιουργούν στους θαμώνες ευχάριστη διάθεση

 ΜΟΥΣΙΚΗ 70ς 80ς 90ς +

 Στα  desk  θα παίζουν μουσική οι πιο γνωστοί D.Js από Ελλάδα & Εξωτερικό .

Η δισκοθήκη που διαθέτει είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει με αυθεντικά vinilio από συλλογές μεγάλων Ελλήνων & Ξένων μουσικών & D.J ς

Στο χώρο θα υπάρχει μία μεγάλη πίστα για χορό μέχρι τελικής πτώσης 3 ΜΠΑΡ ,το Tropical , το Classic & το Wine στα pickup  o Ιταλός  NICOLA LAVACA & gest  D.J  ο PIERO RAVINI

 Live με έκτακτες εμφανίσεις γνωστών τραγουδιστών χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση

“ 33 ΣΤΡΟΦΕΣ” bar – restaurant- disco
Αντήνορος 42 δίπλα στο Κάραβελ Τηλ. 2107250000

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Έκθεση Φωτογραφίας στο Polis Art Cafe

Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας από τον τομέα Art & Design του ΙΕΚ ΔΟΜΗ

O τομέας Art & Design του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, σε συνεργασία με το Polis Art Cafe, σας προτείνει να συνδυάσετε ένα δροσερό καφέ στο κέντρο της πόλης, με μια εικαστική ματιά στις φρέσκιες φωτογραφικές δημιουργίες των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Η ξεχωριστή αυτή έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιεί τα εγκαίνιά της στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου (Polis Art Café, Πεσμαζόγλου & Πανεπιστημίου, πάνω από τη Στοά του Βιβλίου).

Στη λήξη της φωτογραφικής έκθεσης, ένα δυνατό Dance Party σας περιμένει για να σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Το Dance Party που επιμελείται ο τομέας Sound & Music του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στις 22:00, DJ TMC.

Ο τομέας Art & Design του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, για μια ακόμη φορά, μέσα από μια ξεχωριστή έκθεση, υποστηρίζει την καλλιτεχνική έκφραση των σπουδαστών του και αναδεικνύει το ταλέντο τους.

Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χαρ. Τρικούπη 17, Αθήνα, 10678, τηλ.: 210 3840552, www.iekdomi.gr

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλίας: Ψαροφαγία και καλή καρδιά

«O Πειραιάς είναι τόσο ωραίος. Γι' αυτό τον έχουν τραγουδήσει τόσο...»

«Για την υγρασία του, που μου έχει τσακίσει τα κόκαλα, έχει πει κανείς κανένα τραγουδάκι;» Δεν άντεχα άλλο τον κυνισμό του Φ. Ηπια λίγο παγωμένο τσιπουράκι και λοξοκοίταξα προς το σχολείο. Ηθελα λίγο την ησυχία μου, να αναπολήσω τα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου που πέρασα εκεί. Επειτα από αρκετό καιρό, ήμουν και πάλι στην παλιά μου γειτονιά, το Χατζηκυριάκειο. Και, δυστυχώς, δεν είχα δίπλα μου κάποια συμμαθήτρια να κάνουμε λίγο καλαμπούρι, αλλά τον Φ., που ακούει τη λέξη «Χατζηκυριάκειο» και νομίζει ότι θα τον πάω στο Αφγανιστάν! Βόρεια προάστια, τι περιμένεις;

Τουλάχιστον ο «Ηλίας» δεν είχε αλλάξει καθόλου. Μπορεί ο ίδιος να έλειπε, αλλά τα παιδιά του την «τρέχουν» την ψαροταβέρνα μια χαρά, με χαμόγελο, σβέλτο σέρβις και καλή διάθεση.

Τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια. Τα ίδια τραπέζια, πάνω στο δρόμο με τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα να περνούν ξυστά, η ίδια απέριττη και, κάπως, σπιτική διακόσμηση, η γειτονιά που περνάει κάθε βράδυ από εκεί και ο ένας χαιρετάει τον άλλο. Οσο για το φαγητό; Η απλότητα με όλη την ουσία της στο πιάτο: φέτα σφυρίδα στη σχάρα που μοσχοβολούσε, φρεσκότατο καλαμάρι σχάρας αλλά και τηγανητό, ζουμερές ψητές γαρίδες, βραστά (κολοκύθια και πατάτες), βλίτα με μπόλικο λεμόνι, νοστιμότατη φάβα με κόκκινο πιπέρι, ρόκα και κρεμμυδάκι, φρέσκες τηγανητές πατάτες και χωριάτικη να βουτήξεις το ψωμάκι σε ωραίο λάδι. Αυτά έχει, μην περιμένετε πολυτέλειες· μόνο το ψάρι της ημέρας, σαλατούλες, δυο-τρία μεζεδάκια για αρχή -καμιά φορά έχει γυαλιστερές και κυδώνια- και καλή καρδιά. Αλλά τι παραπάνω χρειάζεται, δηλαδή, να έχει μια ψαροταβέρνα;

«Δεν έχει WiFi!» πετάχτηκε ο Φ. και εγώ κατέβασα μονορούφι άλλο ένα τσιπουράκι.

Ηλίας
Λ. Χατζηκυριακού 104,
τηλ. 210-45.11.261

Τι ακούσαμε από το διπλανό τραπέζι
«Τώρα που ήρθε ο Βαλβέρδε, θα δεις τι έχει να γίνει!»

Εδώ θα έφερνα...
Το Γ1 Λυκείου του 1991

Check please!
Τιμή 25 - 30 ευρώ
* Σημείωση: Οι τιμές των εστιατορίων είναι αυτές που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τι εμπόδισε την Ναταλία Γερμανού να παίξει μουσική;


Το καθιερωμένο ραντεβού της Ναταλίας Γερμανού με τα decks του Villa Mercedes, χθες φαίνεται πως είχε ένα προβληματάκι μιας και η μουσική παραγωγός απουσίαζε. 

Άδικα των αδίκων οι θαυμαστές της Ναταλίας περίμεναν να διασκεδάσουν με την μουσική της…εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ. Πονούσε το δοντάκι της όπως μάθαμε…αλλά όχι μεταφορικά. 

Ούτε ερωτευμένο είναι το Ναταλάκι, ούτε τίποτα. Φρονιμίτη βγάζει και πονάει. Απόλυτα λογικό! protothema.gr

Urban Tropicalia party

Οι Urban Tropicalia γράφουν για μουσική, σινεμά και συναφή θέματα, και διοργανώνουν πάρτυ και συναυλίες.
Ο DJ LO-FI δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 και η φήμη του προηγείται του ονόματός του. 
Απόψε, θα συναντηθούν στο CAPU για μια φθινοπωρινή μουσική σύμπραξη. Να είστε όλοι εκεί! 
Capu, Λέκκα 14 22:00 Είσοδος ελεύθερη Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

J*STAR

Τακτικός επισκέπτης στα μέρη μας, ο Βρετανός J*Star, αυτή τη φορά καλεσμένος της ομάδας ΟUTRO, θα βρεθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου  στο Yoga Bala για ένα reggae/mash-up party όπως αρμόζει στα καλοκαιρινά, ακόμα, δεδομένα της εποχής.

Μαζί του θα αναμετρηθεί μουσικά η Anna Mystic. 

Παρέα και ο Skitlab. Μην το χάσετε! Τ.Χ.
Yoga Bala, Ρήγα Παλαμήδου 5-7, Ψυρρή Είσοδος ελεύθερη

Εntechno 2010

Το φετινό Entechno είναι γεγονός και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε ονόματα:

Matias Aguayo, Bruno Pronsato, Cassy, Alexi Delano, Lawrence, Nicolas Lutz, Bodj, Mr Statik, K.atou, Pan, Butane, Lemos, Joalz.

Ψήθηκες;

Ραντεβού, λοιπόν, στο Six D.O.G.S. για τρελό χορό!
Six D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι 10-12 Σεπτεμβρίου 20€ ημερήσιο - 50€ τριήμερο      

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

σκούρο albo στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι!

Οι σκούρο albo ανοίγουν την Παρασκευή 10/09/10 την Αρχιτεκτονική στο Γκάζι!!! Mια μοναδική βραδιά στο αγαπημένο  μουσικό στέκι για !

σκούρο για την αντίθεση albo για την μοναδικότητα… το νέο μουσικό σχήμα που θα ταράξει τα νερά!

Πως ξεχωριστές μονάδες γίνονται σύνολο και πως το σύνολο γίνεται μονάδα;

Ένα άθροισμα εραστών της μουσικής! Η Πολυξένη Μιγκούλη στο βιολί, ο Λεοντής Κουκής στο φλάουτο και τα πλήκτρα, ο Χρήστος Κουκής με τζαζ επιρροές στα τύμπανα, ο Γιώργος Καραγιάννης να σολάρει με την ηλεκτρική του, ο Μιχάλης Κουρνιώτης να εναλλάσσει την ακουστική με το μπάσο και η Ελίζα Μιγκούλη να μας ταξιδεύει με την φωνή της.

Ο καθένας φορέας της δικής του ιστορίας, με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες ανά την Ελλάδα και με παράλληλους δρόμους σε συγκροτήματα ως επί το πλείστον της δυτικής Αττικής (επιρροές , n-orasis, Β-trayed, κρυμμένες πτυχές κ.α.) βρήκαν κοινό τόπο τις μουσικές αναζητήσεις και μας χαρίζουν μοναδικές ενορχηστρώσεις «έντεχνων» ελληνικών και ξένων κομματιών.

Η δική τους ταυτότητα προσδιορίζεται από τις συνθέσεις του Γιώργου Καραγιάννη τα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά κι έπεται συνέχεια!

Σκούρο albo σε ελεύθερη απόδοση είναι το σκοτεινό/βαθύ λευκό, με μια πιο προσεκτική ανάγνωση το λατινογενές «scuro albo» εκφράζει την αντίθεση μαύρου λευκού ενώ σαν έκφραση «θολός πίνακας» αποτυπώνεται στην καλλιτεχνική ορολογία και εκφράζει τεχνοτροπία σε καμβά. Albo και το γνώρισμα μιας εξαιρετικά σπάνιας φυλής υπό διωγμό λόγω διαφορετικότητας. Μια διαφορετικότητα που εδώ εκφράζεται στην μελωδία, μια διαφορετικότητα που δεν διώκεται αλλά επιδιώκεται μέσα από μουσικές αναζητήσεις μελωδιών κρατώντας μια εκούσια ισορροπία μεταξύ ηλεκτροακουστικών και ακουστικών οργάνων.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τα σχήματα της νυχτερινής Αθήνας

Μάθετε τις συνεργασίες του φετινού χειμώνα
Στο Diogenis Studio όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό θα είναι ο Αντώνης Ρέμος με την Έλενα Παπαρίζου και την Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Στο Posidonio ο Πάνος Κιάμος συνεχίζει σταθερά μιας και το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο.

Στο Acron ο Νότης Σφακιανάκης που αλλάζει στέκι με τον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίος θα εμφανίζεται στο Ωδείων με την Αμαρυλλίς.

Στην Ιερά Οδό ο Δημήτρης Μητροπάνος με την Πέγκυ Ζήνα συνεχίζουν τις περσινές επιτυχημένες εμφανίσεις.

Η Μαρινέλλα με τον Πασχάλη Τερζή θα εμφανίζονται σε...
νέο μαγαζί.

Στο Αθηνών Αρένα -όπως έχει ανακοινωθεί- το σχήμα που θα συζητηθεί πολύ και δεν είναι άλλο από την Άννα Βίσση με το Σάκη Ρουβά.

Στην Άνοδο θα εμφανίζεται ιη Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Χ. Χολίδη και τον Κώστα Μαρτάκη.

Στο Βοτανικό μετά τις εμφανίσεις του στην Πύλη Αξιού, ο Γιώργος Μαζωνάκης με την Πάολα και τους Vegas.

Στο Fragelico το μόνο όνομα που έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί είναι του Ανδρέα Στάμου.

Στην Ακτή Πειραιώς έντεχνο σχήμα με τον Δ. Σαββόπουλο, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Σάκη Μπουλά παίρνουν την σκυτάλη.

Στο Theatro για ένα μήνα θα είναι το ζεύγος Κουρκούλη-Κελεκίδου ενώ θα συνεχίσει το πρόγραμμα ο Βασίλης Καρράς με την Έλλη Κοκκίνου.

Στο Can Can o Μάκης Χριστοδουλόπουλος με την Χαρά Βέρρα.

Στην Εμπατή North συνεχίζει ο Πέτρος Ίμβριος με τον Αντύπα και την Ειρήνη Μερκούρη.
Ενώ ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί η είδηση ότι η Δέσποινα Βανδή θα είναι στο VOX με τον Πάνο Καλλίδη.
newsbeast.gr

Ομιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου: Mειώνει τις τιμές στον καφέ

This is a picture of an Antoccino, which is a ...Image via WikipediaΟ όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου, αφουγκραζόμενος τις οικονομικές εξελίξεις της εποχής μας και με σεβασμό προς τους πελάτες του, μειώνει από 1 Σεπτεμβρίου τις τιμές στον καφέ και σε άλλα είδη ευρείας κατανάλωσης σε όλα τα all day café του ομίλου (Ostria, Νότος, Vive Mar, Εν Πλω, Lis, Τερίνα, Διογένης κτλ.).

Για να μπορούν οι πελάτες μας που εμπιστεύονται τον όμιλο τόσα χρόνια και επισκέπτονται τους μοναδικούς χώρους του, με τη μαγευτική θέα στα ομορφότερα σημεία της Αθήνας, να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ σε τιμές προσιτές, σερβιριζόμενοι δίπλα στη θάλασσα και σε ιστορικούς χώρους.

Ενδεικτικά στα cafe οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: εσπρέσο- ελληνικός από 3.00€ σε 2.00€, καπουτσίνο/ νες καφέ από 4.50€ σε 3.50€, χυμός πορτοκάλι από 6.00€ σε 4.50€, αναψυκτικά από 4.00€ σε 3.50€, τοστ από 5.00€ σε 4.00€.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...